پیش بینی احساس تنهایی مدیران زن بر اساس الگوهای ارتباطی زوجین و وابستگی بین فردی با نقش میانجی تعادل بین کار و زندگی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات اجتماعی - روانشناختی زنان، دوره: 19، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JWSPS-19-1_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 304
نویسندگان
دانشجوی دکتری روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه. mapbo@yahoo.com
نویسنده مسئول.استادیار، گروه روان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه hnamvar@iau-saveh.ac.ir
استاد جامعه شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران. mehrdad_navabakhsh@yahoo.com
چکیده
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی احساس تنهایی مدیران زن بر اساس الگوهای ارتباطی زوجین و وابستگی بین فردی با نقش میانجی تعادل بین کار و زندگی صورت پذیرفت. نمونه ای مشتمل بر ۳۰۰ نفر از مدیران زن شاغل در سازمان برنامه و بودجه در شهر تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه الگوهای ارتباطی زوجین، پرسش نامه وابستگی بین فردی، پرسش نامه تعادل بین کار و زندگی و پرسش نامه احساس تنهایی بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها به تناسب از آزمون معادلات ساختاری، همبستگی پیرسون استفاده شد. بر اساس یافته های این پژوهش ، الگوهای ارتباطی زوجین و وابستگی بین فردی به شکل معناداری احساس تنهایی مدیران زن را پیش بینی می کنند (p> ۰/۰۰۱). نتایج به دست آمده نشان می دهد بین الگوی ارتباطی و وابستگی بین فردی با احساس تنهایی با واسطه گری تعادل بین کار و زندگی رابطه وجود دارد. وضعیت متغیرهای مورد بررسی براساس شاخص میانگین به ترتیب الگوهای ارتباطی (۳۷/۴)، تعادل کار و زندگی(۱۴/۳)، وابستگی بین فردی(۶۷۸/۲) و احساس تنهایی(۶۵/۲) به دست آمده است.کلیدواژه ها
الگوهای ارتباطی زوجین, احساس تنهایی, تعادل بین کار و زندگی, وابستگی بین فردیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.