الگوی راهبردی مهندسی نظام رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در نگاه خبرگان رسانه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-5-18_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر رضائی

پژوهشگر صدا وسیما، نویسنده مسئول

حسن خجسته باقرزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه صدا وسیما

چکیده

مطالعه وضعیت جاری رسانه­های کشور نشان می­دهد که وضع موجود پاسخگوی انتظارات زمان حال نیست. مساله اصلی پژوهش پیش­رو «فقدان نظام­نامه­ای مدون در خصوص سپهر رسانه­ای جمهوری اسلامی ایران» است که برای دستیابی به الگوی راهبردی مهندسی نظام رسانه­ای ج.­ا.­ا مبتنی بر نظرات خبرگان رسانه انجام شده است. این تحقیق اکتشافی بوده و با رویکرد کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد، با اخذ نظرات خبرگان رسانه­ای در خصوص وضع موجود رسانه­ها، راهکار­ها و دیدگاه­های آنها را در چگونگی خروج از وضع متشتت موجود جویا شده، بعد از  تجزیه و تحلیل داده­ها به ارائه تحلیل­های تجویزی پرداخته است. بر اساس نتایج پژوهش، الگوی راهبردی مهندسی نظام رسانه­ای جمهوری اسلامی ایران شامل ابعاد چهارگانه معنایی، محتوایی، ساختاری و زمینه­ای و نیز هجده مولفه است که در ذیل آنها پنجاه و چهار شاخص در قالب الگوی راهبردی تعریف شده است. بدیهی است که برای بازمهندسی نظام رسانه­ای باید ساختارهای موجود بر اساس اصول و مبانی فکری انقلاب و اقتضائات روز،  باز طراحی و در رویکردهای آن در مواجهه با مخاطبان و نیز رسانه­ها تجدید نظر اساسی صورت گیرد. برای این منظور لازم است ابتدا ساز و کارهای اجرایی نظام رسانه­ای تدوین و بر اساس آن گام­های عملی برداشته شود. اقداماتی که  ناوبری رسانه­ای را در جهت گیری­های اجرایی تسهیل می­کند.

کلیدواژه ها

نظام رسانه ای, خبرگان رسانه, الگوی راهبردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.