رابطه سبک های هویت و خودکارامدپنداری فردی و جمعی: مقایسه دانش آموزان پسر دبیرستانی ایرانی و افغانی ساکن قم

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی کاربردی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_QAPSY-3-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب عبدی زرین

دانشگاه اصفهان

نسترن ادیب راد

دانشگاه شهید بهشتی

سید جلال یونسی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران

علی عسگری

دکتری روان شناسی تربیتی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه سبک های هویت و خودکارامدپنداری و مقایسه آن در دانش آموزان پسر دبیرستانی ایرانی و افغانی ساکن قم است. جامعه مورد مطالعه شامل ۱۶۸۱۳ دانش آموز پسر دبیرستانی شهر قم و نمونه مورد مطالعه شامل ۲۳۱ دانش آموز پسر دبیرستانی ایرانی و ۱۳۲ دانش آموز پسر دبیرستانی افغانی بود که با استفاده از نمونه گیری خوشهای چند مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار پژوهش آزمون سبک های هویت برزونسکی( ( ۱۹۸۹پرسشنامه خودکارامدپنداری فردی بندورا ( ۱۹۹۷ ) و پرسشنامه خودکارامدپنداری جمعی کیم و پارک ( ۱۹۹۹ ) بود. داده ها با آزمون های همبستگی پیرسون و Z فیشر تحلیل شد. نتایج در سطح ۹۹/۰ اطمینان نشان داد که رابطه بین سبک هویت اطلاعاتی و سبک هویت هنجاری با خودکارامدپنداری فردی و جمعی و نیز رابطه دو متغیر اخیر در دو گروه مستقیم و معنادار است. همچنین رابطه سبک هویت اطلاعاتی و هنجاری با خودکارامدپنداری فردی و جمعی در دو گروه مستقیم و معنادار بود. از طرفی رابطه سبک هویت سردرگم و تعهد هویت در سطح ۹۵/۰ اطمینان منفی و معنادار بود. یعنی هر چه نمرات افراد در سبک سردرگم بیشتر باشد نمرات آن ها در تعهد هویت پایین تر می شود. همبستگی بین سبک هویت اطلاعاتی با خودکارامدپنداری جمعی و سبک هویت هنجاری با خودکارامدپنداری فردی و جمعی در دانش آموزان افغانی قوی تر از دانش آموزان ایرانی بود.

کلیدواژه ها

افغانی, ایرانی, جمعی, خودکارامدپنداری, دانش آموزان پسر دبیرستانی, سبک هویت, فردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.