رابطه نظام های مغزی- رفتار و برخی عوامل جمعیت شناختی با ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی کاربردی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QAPSY-5-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم چوبدار

دانشگاه تبریز

جلیل باباپور خیرالدین

دانشگاه تبریز

زینب خانجانی

دانشگاه تبریز

سهیلا زمینی

دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف این مطالعه تعیطن رابطه نظام های مغزی- رفتاری و برخی عوامل جمعیت شناختی با ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی بود. روش پژوهش از نوع پس رویدادی و جامعه آماری حدود ۳۶۰ نفر از بیماران قلبی- عروقی ۲۰ تا ۴۰ ساله بیمارستان شهید مدنی شهر تبریز بود. نمونه آماری پژوهش شامل ۱۲۲ نفر که ۶۲ نفر از آن ها سالم و ۶۰ نفر بیمار قلبی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار سنجش این پژوهش مقیاس بازداری/ فعال سازی رفتاری کارور وایت و پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته بود. نتایج پژوهش نشان دهنده عدم تفاوت بین افراد سالم و بیمار در نظام فعال سازی رفتاری،و تفاوت آن ها در نظام بازداری رفتاری بود. به علاوه نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که جنس اثر معناداری در هیچ یک از نظام های مغزی- رفتاری ندارد. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که وزن و سن می توانند پیش بینی کننده بیماری قلبی باشندو همچنین احتمال ابتلا به بیماری قلبی در مردان بیشتر از زنان است. با توجه به این که ممکن است افراد سالم و بیمار در نظام بازداری رفتاری تفاوت داشته باشند،از فعالیت سیستم بازداری رفتاری می توان به عنوان مولفه مناسبی در تحلیل روان شناختی بروز بیماری های قلبی عروقی سود حست. پیشنهاد می شود با شناسایی نوع نظام های مغزی رفتاری به ویژه نظام بازدارس رفتاری افراد و آگاهی آن ها نسبت به این نوع ویژگی، آن ها را در جهت بهبود سبک زندگیشان سوق داد و بدین وسیله بروز بیماری های قلبی عروقی را در آن ها کاهش داد.

کلیدواژه ها

بیماری قلبی- عروقی- عوامل جمعیت شناختی, نظام های مغزی رفتاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.