روابط ساختاری بین فشارهای عینی، تنیدگی تحصیلی، سبکهای مقابله، پاسخ به تنش گرها و رضایت تحصیلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی کاربردی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QAPSY-7-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان کاکابرایی

دانشگاه آزاد اسلامی

امید شکری

دانشگاه شهید بهشتی

حسین پورشهریار

دانشگاه شهید بهشتی

صادق تقی لو

دانشگاه آزاد اسلامی

مریم باقری

دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مطالعه حاضر با هدف آزمون روابط فشارهای تحصیلی عینی، تنشگرهای تحصیلی، سبکهای مقابله، واکنشها به تنشگرها و رضامندی تحصیلی انجام شد. روش: روش مطالعه حاضر همبستگی و جامعه آماری ۵۰۰۰ دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بود که از میان آنها ۳۰۰ دانشجوی ( ۱۵۰ پسر و ۱۵۰ دختر) با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند و به ( متغیرهای عینی تنیدگی (کاریو و هیمان، ۲۰۰۵ ) فهرست تنیدگی دوران دانشجویی (گادزلا، ۱۹۹۱فهرست مقابله با موقعیتهای تنیدگیزا (کوهن، جانگ و استین، ۲۰۰۶ ) و مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی (هبنر، ۱۹۹۴ ) پاسخ دادند. یافته ها: نتایج حاکی از رابطه مثبت فشارهای عینی با تنشگرهای تحصیلی و رابطه تنشگرهای تحصیلی با هیجان مداری و واکنشها به تنشگرها و رابطه منفی بین تنشگرهای تحصیلی با مسئله مداری و رضامندی بود. رابطه مسئله مداری با رضامندی مثبت و رابطه هیجان مداری و واکنشها به تنشگرها با رضامندی منفی بود. مسئله مداری و هیجان مداری میانجی رابطه تنیدگی عینی و ذهنی با واکنشها به تنشگرها و رضامندی به طورنسبی بودند. متغیرهای چندگانه در الگوی واسطه ای مسئله مداری ۳۱ درصد و در الگوی واسطه ای هیجان مداری ۲۷ درصد از واریانس رضامندی را تبیین کردند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر آموزش راهبردهای انطباقی مقابله با تجارب تنیدگی زا از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است.

کلیدواژه ها

فشارهای عینی, تنیدگی تحصیلی, سبکهای مقابله, رضامندی تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.