کارکردهای ابعاد مدیریت دانش در کارایی زنجیره تامین گندم شرکت بازرگانی دولتی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 13، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-13-25_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جلال موسوی شمس آباد

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران

حسینعلی بهرام زاده

استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران

مصیب سامانیان

استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران

چکیده

مدیریت دانش و پیاده سازی آن در زنجیره تامین، می تواند عاملی اثربخش در جهت افزایش کارایی زنجیره تامین لحاظ شود. با توجه به چرخه مدیریت دانش یکپارچه دالکر، مدیریت دانش در زنجیره تامین گندم شامل خلق، بکارگیری و انتقال دانش در مراحل خرید، حمل، ذخیره سازی و بازرگانی گندم است. در عصر حاضر، اقتصاد به سمت اقتصاد دانش محور و دانش بر حرکت دارد. مقوله ذخیره سازی و موجودی دارای برجستگی ویژه و بحث مدیریت آن یکی از ارکان مدیریت زنجیره تامین است. هدف از این پژوهش بررسی رابطه و کارکردهای ابعاد مدیریت دانش در کارایی زنجیره تامین گندم در شرکت بازرگانی دولتی ایران می­باشد. نوع این پژوهش، توسعه­ای و کاربردی و از نظر روش پیمایشی توصیفی است. جامعه آماری و حجم نمونه ۱۰۵ نفر از مدیران، معاونین و روسای بازرگانی شرکت در سطح استانها می­باشد که همگی برای تحقیق انتخاب شد­ه­اند. آزمون فرضیه­ها با مدلسازی معادلات ساختاری (SEM)و از طریق نرم افزار LISREL انجام شد و یافته­های تحقیق نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین خلق، بکارگیری و انتقال دانش بر کارایی زنجیره تامین گندم وجود دارد. بر این اساس، کاربرد دانش، با میانگین ۶۲/۴، بیشترین و انتقال دانش، با میانگین ۴۴/۴، کمترین تاثیر را در کارایی زنجیره تامین گندم دارند. نتیجه­گیری کلی اینکه با توجه به اهمیت بالای شاخص کاربرد دانش، می توان با بکارگیری فناوری اطلاعات، اصلاح ساختارها و فرآیندهای کاری و رضایتمندی ذی نفعان در جهت عملکرد هرچه بهتر زنجیره تامین گندم، اقدام کرد.

کلیدواژه ها

خلق دانش, بکارگیری دانش, انتقال دانش, مدیریت دانش, زنجیره تامین گندم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.