آزادی در سیاست متعالیه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه سیاست متعالیه، دوره: 9، شماره: 33
- کد COI اختصاصی: JR_SMP-9-33_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 167
نویسندگان
استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارائه «منظومه فکری آزادی» مبتنی بر اسناد دینی است. با حدیث شناسی واژه «حریت» مشخص شد که تدوین منظومه فکری آزادی برای پاسخ به همه پرسش های آن امکان پذیر است. مطابق متن احادیث اهل بیت(ع)، آزادی و حریت انسان قراردادی و اعطایی از سوی بشر نیست و تنها بر «جعل» الهی استوار بوده و خداوند انسان ها را آزاد قرار داده و آزاد آفریده و استعداد آزاد زیستن به او بخشیده است. با تامل در احادیث امامان درباره آزادی ثابت شد که چرایی و فلسفه آزادی، تکامل معنوی و عبادت خداست و برترین عبادت نیز عبادت احرار و آزادگان است. در ماهیت آزادی و حقیقت آزادگی، صفات ثبوتی و سلبی بسیاری نقش داشته و همه آنها در حدیث اهل بیت(ع) وجود دارد. بدیهی است که در شناخت بایدها و نبایدهای آزادی و آزادگیو وظایف مردم در ارتباط با آزادی و آزادگان، دلایل اهمیت و ضرورت آزادی شناسی و آزادی خواهی و آراستگی به حریت نهفته است.کلیدواژه ها
آزادی, حریت, حدیث, سیاست متعالیهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.