فرهنگ ایرانی_ اسلامی و ویژگی های تاریخی آن در جامعه ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF07_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین رستمی

مدرس گروه شهرسا زی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران

پویا حاجی زاده

دانشجوی مهندسی شهر سازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران

میلاد فریار

دانشجوی مهندسی شهر سازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران

چکیده

مجموع هنجارها و ارزش های موجود در جوامع ، فرهنگ را تشکیل می دهد و فرهنگ ها در طی زمان بافرهنگ های دیگر مواجه می شوند و تاثیراتی را از آنها می پذیرند. حدود ۱۴ قرن از ورود اسلام به ایرانمی گذرد و پس از حملهی اعراب و پس از اینکه اسلام توسط ایرانیان موردپذیرش قرارگرفت، رفته رفتهاسلام در اجزای فرهنگ ایرانیان راه یافت. به طبع درطی گذشت زمان ، هم فرهنگ ایرانی تحت تاثیرفرهنگ اسلامی گرفته است و هم فرهنگ اسلامی تجربیاتی را از فرهنگ ایرانی فراگرفته است و تعاملاتیبین این دو فرهنگ شکل گرفته است و با درآمیخته شدن این دو فرهنگ، فرهنگ ایرانی- اسلامی نیز در طی زمان شکل گرفته است. فرهنگ ایرانی- اسلامی همان نظام فرهنگی است که ارزش های توحیدی را در بردارد و در طی زمان ایرانیان با این فرهنگ آمیخته و عجین شدند و این فرهنگ تاثیراتی را بر جامعه یایران گذاشته است. این تاثیرات از منظرهای مختلف سیاسی مانند پایان بخشی بر اندیشه پادشاهی فرهی،منظر اجتماعی مانند تغییرات بنیادین و عمیق در ساختار اجتماعی ایران و منظر فرهنگی به مانندگسترش باورها و سنت های اعتقادی و عبادی اسلام قابل بررسی می باشند. دراین مقاله ضمن معرفیفرهنگ ایرانی، فرهنگ اسلامی و فرهنگ ایرانی- اسلامی به بررسی نحوه و عوامل موثر بر شکل گیری فرهنگ ایرانی اسلامی و تاثیرات این فرهنگ بر جامعه ی ایران پرداخته می شود. پژوهش حال حاضر پساز بررسی و مطالعه ی منابع و مقالات و کتاب های مختلف پیرامون موضوع تحقیق به روش کتابخانه ای ومطالعه ی اسناد و مدارک نگاشته شده است.

کلیدواژه ها

فرهنگ، فرهنگ ایرانی، فرهنگ اسلامی، فرهنگ ایرانی اسلامی، جامعه ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.