ارائه راهکار مناسب برای توسعه گردشگری شهری مطالعه موردی شهر آمل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی اله رحمانی

دکتری جغرافیای انسانی مدرس موسسه امورش عالی مازیاررویان

عاطفه قلی زاده عسگر

کارشناس ارشد موسسه امورش عالی مازیاررویان

چکیده

امروزه گردشگری به عنوان یکی از موثرترین راه ها برای افزایش قابلیت های محیطی و توسعه پایدارمناطق مطرح می باشد. ارزیابی محیطی بر پایه عوامل درونی و بیرونی یکی از روش های موثر در اتخاذراهبردهای مناسب برای توسعه مناطق دارای قابلیت گردشگری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارائهراهکار مناسب برای برنامه ریز ی و توسعه گردشگری شهر آمل با استفاده از روش شناسی توصیفیتحلیلی می باشد به منظور گردآوری اطلاعات از روشهای اسنادی و کتابخانه ای و روش های میدانی بهرهگرفته شده است . جامعه مورد مطالعه شهر آمل می باشدکه بر این اساس ۶۰ نفر از مدیران و برنامهریزان امر گردشگری شهر آمل به عنوان حجم نمونه انتخاب شده است اطلاعات گردآوری شده براساسآمار توصیفی و استنباطی با استفاده از مدل سوات می باشد یافته های پژوهش نشان می دهد که طیآن با ارائه راهبردهای اقتصادی بازنگری به نحوه سرمایه گذاری و توزیع امکانات ، خدمات و تسهیلاتگردشگری و اولویت دهی تخصیص مجدد این نوع امکانات به نواحی شهری با قابلیت بالا و متوسط جذبگردشگر در شهر آمل و راهبردهای اجتماعی همچون زمینه سازی و تشویق مردم به مشارکت درجهت توسعه زیر ساختارها، تجهیزات و تسهیلات مختلف گردشگری و کسب درآمد از این طریق وهمچنین استفاده از مشارکت بخش خصوصی در زمینه هایی که مردم نمی توانند مشارکت و یا سرمایهگذاری نمایند و راهبردهای محیطی تاکید بر توسعه گردشگری شهری و اکوتوریسم بدلیل وجود مزیتهای نسبی برای توسعه این نوع گردشگری در شهر آمل زمینه راجهت توسعه گردشگری شهری فراهم آورد.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه گردشگری، برنامه ریزی، مدل سوات، شهر آمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.