بررسی تاثیر قارچ های مایکوریزا بر عملکرد و اجزای اسانس گیاه نعناع دشتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF08_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما حسین زاده پرلری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس

محمدتقی عبادی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی عیاری نوش آبادی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مهمترین هدف کشت گیاهان دارویی، دستیابی به مناسب ترین شرایط محیط کشت و تولید گیاه داروییبا بیشترین میزان متابولیت های ثانویه است. در کشور ما به لحاظ تنوع جغرافیایی و اقلیمی، گونه هایگیاهی متنوعی انتشار یافته اند و تعداد بسیار زیادی از این فلور غنی گیاهی را گیاهان دارویی شامل می-شوند. گیاهان جنس نعناع منبع مهمی از ترکیبات آنتی اکسیدان می باشند و از مهمترین سبزی هایمصرفی در سراسر جهان هستند که از زمان های دور به عنوان دارو، سبزی معطر و ادویه مورد استفادهبشر قرار گرفته اند. از مصارف دارویی این گیاه می توان به تسکین دردهای سندروم روده تحریک پذیر،ضدنفخ، اثر بر تنفس و درمان سیاه سرفه اشاره کرد. گیاه نعناع دشتی با نام علمی .Mentha spicata L یکی از گونه های موجود در جنس Mentha و متعلق به خانواده نعناعیان است. امروزه رویکردجهانی به سمت کشاورزی ارگانیک است. در این سیستم کشاورزی که حتی ممکن است سنتی باشد،سعی بر این است که از نهاده هایی که منشا شیمیایی دارند استفاده نشود. همین موضوع برای رسیدن بهموضوع کشاورزی پایدار که در دهه های اخیر بسیار مورد تو جه قرار گرفته نیز کمک می کند. قارچ هایمایکوریزا نقش مهمی در کشاورزی پایدار و همچنین مدیریت اکوسیستم های کشاورزی دارند. همزیستیمایکوریزی از اجزای ضروری حدود ۸۰ درصد از سیستم های گیاهی به شمار می رود و اهمیت آن درتولید محصولات کشاورزی به خوبی شناخته شده است. در این مطالعه سعی شد تا تاثیر همزیستیگیاهان با قارچ های مایکوریزا بررسی شود و به این نتیجه رسیدیم که می توان این همزیستی را بر رویگیاه نعناع دشتی نیز اعمال کرد. این عمل باعث بهبود خواص اسانس و همینطور افزایش پارامترهایعملکردی این گیاه می شود.

کلیدواژه ها

اسانس، گیاهان دارویی، مایکوریزا، نعناع دشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.