سنت و تجدد در اندیشه ی رضا داوری اردکانی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF07_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 499
نویسندگان
استاد علوم سیاسی، عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه یزد
چکیده
مسئله سنت و تجدد و رابطه ی آنها ، یکی از موارد چالش برانگیز درکشورهای در حلا توسعه، خصوصا ایران است که هر یک از متفکران، از دیدگاه خاص خود به این مقوله اندیشیده اند. روش تحقیق در این پژوهش، کیفی و برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. از این رو این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی با رویکرد تاریخی و اسنادی است. هدف از این پژوهش رسیدن به درک روشن از نسبت بین سنت و تجدد و ارتباط آنها با توسعه در اندیشه ی دکتر رضا داوری اردکانی می باشد و به این پرسش پاسخ دهیم که " اندیشه ی دکتر رضا داوری اردکانی در مورد سنت و تجدد چیست و اینکه پیشرفت کشورهای در حال توسعه از بستر تجدد است یا سنت یا تلفیقی از هر دو؟ " در این راستا ، ابتدا اندیشه هایی که در مورد سنت و تجدد وجود داشت را مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه، نظرات دکتر رضا داوری اردکانی در مورد سنت و تجدد و ارتباط آن با توسعه ایران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که رضا داوری برای رسیدن به توسعه، سنت را مقابل تجدد قرار نمی دهد بلکه معتقد است، توسعه از بستر سنت و تجدد عبور می کند. توسعه لوازمی دارد که بدون آن لوازم تحقق نمی یابد، باید راه آن را شناخت و راه را با آنچه در راه پیدا شده است نباید یکی دانست.کلیدواژه ها
سنت، تجدد، توسعه، غرب، رضا داوری اردکانی.مقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.