نقش حسابرسی داخلی در بهبود شفافیت اطلاعات مالی سامانه کدال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مدیریت امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MFTCONF09_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میجانی

دانشجویی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان

عباس شیبانی تزرجی

دکتری حسابداری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان

چکیده

پس از تصویب قانون راه اندازی قانون بورس اوراق بهادار در سال ۱۳۴۶ به تدریج و طی چند سال پیش از انقلاب اسلامی حدود ۱۰ شرکت در بورس درج نماد و مورد معامله قرار گرفتند. با وقوع انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی در حدود ۱۲ سال بورس تهران تعطیل شد. با پایان یافتن جنگ و آغاز دوران آبادانی در سال ۱۳۶۹ بورس تهران مجددا آغاز به کار کرد و تا به امروز به حیات خود ادامه می دهد. در سال ۱۳۸۴ و پس از تصویب قانون جدید بازار بورس اوراق بهادار در مجلس زمینه برای ورود اینترنت و خدمات اینترنتی در بورس فراهم شد. در سال های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ پس از راه اندازی سامانه معاملات آنلاین توسط تمامی کارگزاری ها سازمان بورس در اقدامی موثر پایگاهی را تعریف کرد که در آن تمامی شرکت ها ملزم شدند تا کل گزارش ها خود را در آن منتشر نمایند. سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران که از آن تحت عنوان کدال یاد می کنند سامانه ای است که به همین منظور تعریف شده است و تمامی سرمایه گذاران پس از سایت بورس اوراق بهادار به دفعات بسیار به آن مراجعه می نمایند. مضافا در راستای حمایت از حقوق سرمایهگذاران، پیشگیری از وقوع تخلفات و نیز ساماندهی و توسعه بازار شفاف و منصفانه اوراق بهادار طبق بندهای ۸، ۱۱ و ۱۸ ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذرماه ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی) و در راستای اصلاح نهادی حاکمیت شرکتی طبق بند (ح) ماده ۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دستورالعمل حاکمیت شرکتی در تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۲۷ در ۶ فصل، ۴۴ ماده و ۲۴ تبصره به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.که به استناد آن موضوع گزارش دهی در سامانه کدال اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

حسابرس داخلی, حاکمیت شرکتی ، کدال ،شفافیت مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.