راهبردهای شناختی در بیماران مبتلا به اضطراب-افسردگی مختلط و وسواس-بی اختیاری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی تحولی، روانشناسان ایرانی، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPA-7-25_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه معین الغربائی

مربی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم

محمدرضا شعیری

استادیار دانشگاه شاهد

محمد صنعتی

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

مهدی فدائی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

افکار مزاحم از ویژگیهای اختلالهای هیجانی و اضطرابی هستند. این پژوهش با هدف مقایسه راهبردهایی که بیماران و غیربیماران، برای مهار افکار مزاحم به کار می برند، انجام شد. دو گروه از بیماران مبتلا به اختلال وسواس بی اختیاری (OCD؛ ۱۱ مرد و ۱۴ زن با میانگین سنی ۲۹ سال) و اختلال اضطراب افسردگی مختلط (MADD؛ ۱۰ مرد و ۱۵ زن با میانگین سنی ۲۷ سال) و یک گروه غیربیمار (۱۲ مرد و ۱۳ زن با میانگین سنی ۲۸ سال) انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه های مهار فکر (ولز و دیویس، ۱۹۹۴) و اضطراب و افسردگی بک (بک، اپشتین، براون و استیر، ۱۹۸۸؛ بک، راش، شاو و ابری، ۱۹۷۹) پاسخ دادند. یافته ها نشان دادند که بیماران OCD و MADD بیشتر از راهبردهای نگرانی و تنبیه استفاده می کنند. گروه غیربیمار راهبردهای مهار اجتماعی و انحراف توجه را بیشتر به کار می برند. بین گروهها تفاوت معناداری براساس استفاده از راهبرد ارزیابی مجدد دیده نشد.

کلیدواژه ها

راهبردهای مهار فکر, اختلال وسواس بی اختیاری, اختلال اضطراب افسردگی مختلط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.