بررسی پیشگوکننده های پذیرش فناوری اطلاعات توسط هنرآموزان هنرستان های کشاورزی استان کرمانشاه با استفاده از مد لپذیرش فناوری TAM)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه

کیومرث زرافشانی

استادیار دانشکده کشاورزی و عضو مرکز پژوهشی تحقیقات توسعه اقتصادی اجتم

چکیده

با توجه به رشد روزافزون و نقش شگفت انگیز فناوری اطلاعات در امر آموزش، بهره گیری از این فناوری سودمند به وسیله ی معلمان، در آموزش کشاورزی اهمیت و ضرورتی اجتناب ناپذیر دارد . هرچند هنرستان هایکشاورزی به کارگا ههایITتجهیز شد هاند و هنرآموزان دور ههای ضمن خدمتICDL را گذارنده اند اما استفاده ی چندانی از این فناوری مفید در امر آموزش کشاورزی صورت نمی گیرد. لذا هدف از پ ژوهش حاضر، بررسی پیشگوکننده های پذیرش فناوری اطلاعات توسط هنرآموزان هنرستان های کشاورزی استان کرمانشاه با استفاده از مدل پذیرش فناوری 1 است . این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است که برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ترجمه شده ی دیویس ( 1989 ) استفاده گردی د. به منظورسنجش روایی پرسشنامه ی مذکور از روش ترجمه معکوس استفاده شد سپس نسخه ی نهایی را پانل متخصصان تایید کردند، و پایایی آن به وسیله ی آزمون آلفای کرونباخ مورد قبول واقع شدکه ض رایب آلفای محاسبه شده برای کلی ه ی بخش ها بالاتر از 0/7 گزارش گردید . جامعه آمار ی این پژوهش را 52 نفر هنرآموزان هنرستان های کشاورزی استان کرمانشاه تشکیل داده اندکه با توجه به کم بودن جامعه ی آماری از روش سرشماری استفاده گردید .نتایج حاصل از پژوهش نشان دادکه متغیرهای برداشت ذهنی از مفید بودن و نگرش به استفاده بر تصمیم به استفاده ی هنرآموزان از فناوری اطلاعات اثر م یگذارد همچنین یافت هها نشان داد متغیر برداشت ذهنی از آسان ی استفاده بر نگرش به استفاد هی هنراموزان از فناوری اطلاعات مؤثر است. لذا پیشنهاد م یگردد علاوه بر اختصاص متصدی تمام وقت به کارگاه هایIT دور های ضمن خدمت حضوری با کیفیت بیشتری ، برای هنرآموزان برگزار گردد

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، مدل پذیرش فناوری، هنرستان کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.