موانع و عوامل بازدارنده شرکت بهره برداران سیستم های آبیاری تحت فشار در برنامه های آموزشی مورد: استان گلستان
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_182
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1274
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان
اعضای هیات علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران
اعضای هیات علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
در دهه های اخیر، در سطح جهان و بویژه در کشورهای در حال توسعه، توجه به امر ترویج فناوری های نوین آبیاری افزایش یافته است . با توجه به این که ایران در منطقه ای با نزولات کم واقع شده است ، افزایش بازده آبیاری مزارع از طریق ترویج روشهای نوین آبیاری و در نهایت دستیابی به افزایش تولید ضرورتی است که باید بدان توجه جدی نمود. این تحقیق با هدف شناسایی موانع و عوامل بازدارنده شرکت بهره برداران سیستم های آبیاری تحت فشار در برنامه های آموزشی در استان گلستان به اجرا در آمده است . روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی بوده است . جامعه آماری شامل 84 نفر از بهره برداران سیستم آبیاری تحت فشار و 28 نفر از کارشناسان صاحب نظر در زمینه آبیاری تحت فشار در سطح استان گلستان بوده اند . انتخاب بهره برداران به روش نمونه گیری تصادفی با انتساب متناسب و کارشناسان صاحب نظر تمام شماری بوده است . اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. به منظور محاسبه قابلیت اعتماد از روش آلفای کرونباخ استفاده و مقدار آن0/80 بدست آمد . برای بررسی اجزای تشکیل دهنده ابزار اندازه گیری، اعتبار محتوایی با نظرخواهی از اساتید ترویج و آموزش کشاورزی و مهندسی آب انجام شده است . نتایج حاصل نشان داد از دیدگاه بهره برد اران مهم ترین موانع و عوامل بازدارنده شرکت آنان در برنامه های آموزشی شامل فقدان یافته های جدید تحقیقاتی در دوره های آموزشی، مشکلات معیشتی، فقدان آموزش عملی و مشکل بازپرداخت وام و از نظر کارشناسان مهم ترین موانع و عوامل بازدارنده شرکت بهره برداران در برنامه های آموزشی مشکل بازپرداخت وام، عدم امنیت سیستم در سر مزرعه، مشکل معیشتی و کمبود نهاده های کشاورزی بوده است . ارتباط منسجم بخش های تحقیقات آب و خاک و ترویج، استفاده از آموزشگران با تجربه در دوره های آموزشی، گسترش خدمات نهادهای عمرانی و حمایتی در سطح من اطق روستایی برای بهبود معیشت کشاورزان، توجه به ابعاد عملی آموزش نظیر آموزش طریقه ای، اصلاح شیوه های بازپرداخت تسهیلات بانکی و تامین نهاده ها و امنیت سیستم از جمله پیشنهادهای این مطالعه بوده است.کلیدواژه ها
موانع ،بهره برداران، آبیاری تحت فشار، برنامه آموزشی، ترویج کشاورزی، استان گلستانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.