جانمایی و بهینه سازی توپولو ژیک عوارض شهری با استفاده از پایگاه دانش پایه

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCUD01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ عیوضی

هیات علمی گروه ژئودزی و ژئوماتیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علم و صنعت ایران

متین شهری

کارشناس گروه ژئودزی و ژئوماتیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علم و صنعت ایران

غلامعلی اله دادی

کارشناس ارشد شهرسازی معاون برنامه ریزی شهرداری اراک ۰۸۶۱-۳۱۳۶۰۹۳، گروه GIS شهردا

نادر اخوان

کارشناس ارشد مدیریت بهبود مشاور شهردار

چکیده

فضای شهری مجموعه ای است منظم از عوارض مختلف که محیط زندگی افراد بشر را تشکیل می دهد . از دیدگاه شی گرایی، عوارض مختلف شهری را می توان اشیایی دانست که در کنارهم در حال تقابل پیغام و نمایش رفتارهای مختلف می باشند . بواقع آنچه را که می توان به عنوان کیفیت فضای شهری دانست وضعیت ویژگیهای اشیا و نیز کیفیت رفتارهای آنها با یکدیگر است . بنابراین پایش و بهینه سازی کیفیتویژگی های اشیا در شمای استاتیک شهری، نقش عمده ای در بالا بردن سطح کلی زندگی شهری داراست . از طرف دیگر به دلیل وابستگی ها و روابط فراوانی که در بین اشیای یک مجموعه شهری وجود دارد نمی توان بهینه سازی صفات اشیای شهری را به تنهایی و مستقل از سایر اشیا در نظر گرفت . از این رو در هر تغییری، همواره وابستگیهای موجود بین اشیا نیز باید لحاظ شود . از جمله مهمترین روابطی که در بین اشیای یک مجموعه شهری وجود دارد روابط توپولو ژیک است . با توجه به قوانین و اصول مختلف شهرسازی، طراحی شهری، بهداشت، ترافیک و ... چیدمان اشیای مختلف باید مطابق با وضعیتهای توپولوژیک خاصی باشد تا اشیا بهترین صفات و بهترین رفتارهای ممکن درجهت بالا بردن کیفیت سطح زندگی شهری را از خود نمایش دهند . گذشته از مشکل بودن فرایند کنترل توپولو ژیک اشیا، دیدگاه خاص ارزیابی کننده توپولوژیک نیز باید مورد توجه قرار گیرد . این دیدگاه که ناشی از قوانین و اصول مختلف دانش های درگیر در مباحث شهری می باشد از سطح داده و یا اطلاعات نبوده بلکه تحت تاثیر مجموعه ای از گزاره های منطقی و با تراز دانش است . این موضوع استفاده از پایگاههای داده و نرم افزارهای کاربردی متداول را در این زمینه نا ممکن می سازد . از این رو در کنار التزام به تشکیل پایگاه داده مکانی اشیای شهری با شمای خاص رفتارهای توپولوژیک، استفاده از ابزاری قدرتمند جهت مدیریت موثر گزاره های اصول و قواعد اجباری خواهد بود . در این مقاله ابتدا اشیای شهری در یک شمای عمومی طبقه بندی می شوند . این شما بر اساس رویکردهای مختلف رفتاری اشیای شهری در قبال توپولوژی طراحی شده و مطابق با ساختار مورد نیاز ابزارهای جستجوی توپولوژیک می باشد . سپس روابط توپولوژیک مختلف آن اشیا، در فضاهای یک و دو بعدی شهری با استناد به حالت ها معمولی تبیین می شوند . در این قسمت اهمیت و ضرورت آنچه به صورت ذهنی از روابط توپولوژیک میان شی ترسیم شده بود در عمل نشان داده می شود . در ادامه پس از بررسی ساختاری پایگاههای دانش با ذکر چند مثال کاربردی، نحوه تاثیر مجموع اصول و قواعد شهری با استفاده از یک پایگاه دانش نمایش داده می شود

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.