بررسی عوامل موثر بر ایجاد ضایعات نان و کاهش آن از دیدگاه دانشجویان دانشگاه زنجان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا مجردی

چکیده

نان مهمترین منبع غذایی مردم جهان و ایران، و تامین کننده قسمت عمده کالری، پروتئین، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی بدن انسان است . اهمیت نان در کشور ما تا به آنجاست که به طور مستقیم 46/2 درصد کل انرژی مصرفی روزانه یک نفر شهری و59/3 درصد از کل انرژی مصرفی یک نفر روستایی را نان تشکیل می دهد. با وجود اینکه ای ران فقط در حدود یک درصد از جمعیت جهان را دارا می باشد ولی 2/5 درصد گندم جهان را مصرف می کند و در این میان بر طبق آخرین آمارها حداقل 2 میلیون تن گندم در فرایند تولید تا مصرف به ضایعات تبدیل می شود . تامین نان مورد نیاز جمعیت بیش از 70 میلیون نفری کشور، حجم و سیعی از فعالیتهای بخش های کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، ذخیره سازی و توزیع را در بر می گیرد که بر مبنای حداقل قیمتهای بین المللی معادل شش میلیارد دلار ارزش دارد . هدف کلی این پژوهش ، بررسی و شناخت عوامل موثر بر ایجاد و کاهش ضایعات نان از دیدگاه دانشجویان دانشگاه زنجان بود که در سه گروه عوامل فنی و تکنیکی ، عوامل فرهنگی و اعتقادی و همچنین عوامل اقتصادی مورد مطالعه قرار گرفت . برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد . جامعه آماری 235 نفر از دانشجویان ورودی سالهای 83 و 84 دانشگاه زنجان بودند . یافته های تحقیق نشان داد مهمترین عوامل موثر در ایجاد ضایعات به ترتیب اولویت بیات شدن، خمیر بودن اطراف نان، سوختگی، کم تجربگی نانوا و خشک شدن سریع نان است . همچنین مهمترین عوامل موثر در کاهش ضایعات نیز حذف یارانه نان به شکل فعلی، پرداخت یارانه به صورت قانونمند، افزایش و تثبیت قیمت نان، آموزش نانوایان، و غنی سازی آرد تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

گندم، نان، ضایعات، دانشگاه زنجان، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.