بررسی نیازهای آموزشی - ترویجی گندمکاران آبی کاراستان ایلام

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پورسعید

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

حسین مهدیزاده

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام

چکیده

ترویج کشاورزی به عنوان یک نظام آموزش غیررسمی موفقیت خود را مرهون متناسب بودن محتوی و پیامهای خود از نیازهای مخاطبان می باشد که این نیازها از دل یک فرایند نظام دار و هدفمند به نام نیازسنجی آموزشی - ترویجی استخراج می گردد دراین راستا تحقیق حاضر به منظور تعیین و شناخت نیازهای آموزشی - ترویجی گندمکاران آبی استان ایلام با یک روش تلفیقی کمی و کیفی انجام گرفته است بنحوی که در مرحله کمی با استفاده از دو آزمون دانشی و مهارتی سطح دانش و مهارت یک نمونه 192 نفری از زارعان 16 روستای استان در خصوص مراحل تولید گندم آبی سنجیده شد و سپس برمبنای مقایسه وضعیت موجود با وضعیت مطلوب اقدام به تعیین نیازها گردید. درمرحله کیفی نیز با استفاده از تکنیک گروه متمرکز و طی یک بحث گروهی در بین کشاورزان ایوان ، دره شهر هلیلان مهران دهلران آبدانان و با حضور یک متخصص زراعت و یک متخصص ترویج نیازها تعیین گردید. نتایج مرحله کمی نشان داد که در 28 مرحله از مراحل کاشت گندم آبی دانش فنی گندمکاران و در 22 مرحله مهارت فنی آنان از نصف کمتر بوده و نیاز به آموزش کاملا محسوس می باشد از مهمترین این مراحل می توان به انتخاب نوع غلظت و مزان مناسب سمپاشی برای بیمارهای گندم میزان انتخاب و نحوه استفاده از ریزمغذیها استفاده از آزمایش توصیه کودی جهت تعیین نوع و میزان کود مورد نیاز تسطیح و ماله کشی و تعیین غلظت مناسب سم برای مبارزه با آفات گندم اشاره کرد نتایج مرحله کیفی نیز نیاز آموزشی گندمکاران به نحوه دیسک زنی رعایت نکات ایمنی درمواقع سمپاشی انتخاب نوع غلظت و زمان مناسب سم پاشی برای بیماریها و آفات گندم رعایت تناوب زراعی، ریزمغذی ها نوع کود، میزان و نحوه استفاده آزمایش توصیه کودی روش ضدعفونی بذر انتخاب رقم مناسب، روش وزمان آبیاری و مبارزه شیمیایی با علفهای هرز نشان میدهد.

کلیدواژه ها

نیازهای آموزشی، گندمکاران آبی، نیازسنجی، استان ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.