سیاست های کشاورزی پایدار: یک نیازسنجی در استان همدان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم نادری مهدیی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعل یسینا همدان

سیدمحمود حسینی

دانشیاران، گروههای ترویج و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران)

خلیل کلانتری

دانشیاران، گروههای ترویج و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران)

علی اسدی

دانشیاران، گروههای ترویج و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران)

چکیده

سیاست های کشاورزی پایدار به مجموعه تدابیر و اقدامات اساسی که با هدف خط دهی و هدایت معنوی بخش کشاورزی برای رسیدن به اهداف پایداری ایفای نقش م ی کند اطلاق می شود . ب ه عبارت دیگر س یاست ها ابزارهای هدایت و کنترلی هستند که به گونه ای مشخص و عملی، راه حصول به هدف های میانی و کلان را تعیین می کنند . این تحقیق به دنبال بررس ی میزان نیاز به سیاست های کشاورزی پایدار در استان است تا سیاست ه ای دارای اولویت برای پایداری بخش کشاورزی استان را از دیدگاه کارشناسان، محققان و دانشگاهیان استخراج و معرفی نماید . تحقیق مزبور، تحقیقی کاربردی است . داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه و بصورت تمام شماری گردآوری گردید . پرسشنامه اولیه از طریق مطالعه مقدماتی و کسب نقطه نظرات برخی از کارشناسان و متخصصان موضوعی رو ا گردید و پایایی آن پس از انجام پیش آزمون و تکمیل پرسشنامه توسط 30 نفر از جامعه آماری، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برابر با 0/92 گردید. نتایج تحلیل توصیفی نشان داد : در بعد اقتصادی، سیاست ه ای اتخاذ تدابیر جدی ب ه منظور بهبود بهره وری عوامل تولید با ضریب تغییرات 174 / اولویت اول نیاز استان قرار گرفت ؛ در بعد سیاست های زیست محیطی اولویت اول نیاز به مدیریت جامع و یکپارچه مواد مغذی خاک و منابع پایه تولید شامل آب، خاک، مرتع و جنگل با ضریب تغییرات 0/152 اختصاص یافت ؛ و در بعد اجتماعی، نیاز به سیاست ه ای گسترش و جهت دهی فعالیتهای ترویجی جهت ارتقاء دانش و آگاهی کشاورزان درباره عملیات کشاورزی پایدار در اولویت اول قرار گرفت . نتایج بخش استنباطی و آزمون کروسکال والیس نشان داد اکثر پاسخگویان نظرات نزدیک به یکدیگر در اکثر گزینه های سیاستی داشته اند که انحراف معیا ر پایین مربوط به هر سیاست و نتایج آزمون توافق سنجی مبین آن بوده است . بطوریکه در حدود بیش از 85 درصد گزینه های سیاستی، بین سه گروه از پاسخگویان اتفاق نظر وجود داشته است

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، نیازسنجی، سیاست های پایدار، تبیین سیاس تها، کشاورزی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.