بررسی و تحلیل نظرات هنرآموزان و هنرجویان هنرستان های کشاورزی استان تهران نسبت به کتا بهای درسی تخصصی کشاورزی.

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب موذن

دانش آموخت هی کارشناسی ارشد آموزش کشاورزی

حمید موحدمحمدی

دانشیار دانشکده اقتصاد و توسع هی کشاورزی دانشگاه تهران.

چکیده

نظام های آموزشی پیشرفته کوشش های خود را به کار می گیرند تا کتاب های درسی متناسب با نیازهای فراگیران،جامعه و موضوع درسی تنظیم شوند. در جامعه ی ما نیز محور بودن کتاب های درسی در یادگیری و ارزیابی عملکرد فراگیران بر اهمیت مداقه در این مورد م یافزاید. بی شک رسیدن به هدف های آموزش کشاورزی نیاز به برنامه ریزی های گوناگون و همه جانبه دارد که فقط یکی از آنها مربوط به تنظیم کتاب های درسی می باشد. لذا در تحقیق حاضر به بررسی و تحلیل نظرات هنرآموزان و هنرجویان هنرستان های کشاورزی استان تهران نسبت به کتا بهای درسی تخصصی پرداخته شده است. این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی بوده و جامعه ی آماری آن شامل هنرجویان سال سوم و هنرآموزان هنرستان های کشاورزی استان تهران در سال تحصیلی87-86 می باشد. در جامعه ی هنرآموزان از روش سرشماری و در جامعه ی هنرجویان از روش نمون هگیری تصادفی استفاده شده است. روایی محتوایی پرسشنامه های تحقیق با استفاده از نظرات پانل متخصصان و پایایی آنها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و مشخص گردید که پرسشنام ههای تدوین شده برای انجام تحقیق مناسب می باشند. براساس نتایج بدست آمده 44 درصد از هنرآموزان و 36 درصد از هنرجویان به ترتیب وضعیت کتاب های درسی کشاورزی را در حد نسبتاً بالا و نسبتاً پایین ارزیابی نمود هاند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که با بیشترین فراوانی، 41 درصد از هنرآموزان و 40 درصد از هنرجویان میزان ارتباط محتوای کتا بهای درسی با ویژگی های فراگیران را در حد نسبتاً پایین، 41 درصد از هنرآموزان و 37 درصد از هنرجویان به ترتیب میزان مناسب بودن سازماندهی محتوای کتاب های درسی را در حد نسبتاً پایین و نسبتاً بالا، 33 درصد از هنرآموزان و 40 درصد از هنرجویان به ترتیب میزان مناسب بودن تصاویر کتا بهای درسی را در حد نسبتاً بالا و نسبتاً پایین و 48 درصد از هنرآموزان میزان مناسب بودن محتوای آموزشی کتا بهای درسی را در حد نسبتاً بالا و 36 درصد از هنرجویان با نسبت مساوی در دو طیف نسبتاً بالا و پایین بیان نمود هاند.

کلیدواژه ها

آموزش کشاورزی ، برنامه درسی، ارزیابی کتا بهای درسی، هنرستان های کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.