معرفی و مبانی طراحی دال های تخت بتنی مجوف با تکیه بربرش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی عمران، معماری و ادبیات (نگاهی به گذشته،دریچه ای به آینده)
  • کد COI اختصاصی: CEAL01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی دشتی

استادیارگروه عمران؛واحدیزد؛دانشگاه آزاداسلامی؛یزد؛ایران

نوید پیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشدسازه واحدیزد؛دانشگاه آزاداسلامی؛یزد؛ایران

چکیده

دال های بتنی مجوف،نوعی دال بتنی هستند که هدف از تولید آنهاایجاد سقف های بتنی سبک تر به کمک کاهش وزن سازه می باشد. در این مدل سقف ها باکاهش میزان بتن مصرفی و وزن سازه، ظرفیت سازه ای آن کاهش چندانی ندارد. استفاده از دال بتنی مجوف امکان حذف حدود ۳۰درصد از بتن یک سازه را فراهم می سازد. این میزان کاهش بتن هم توجیه اقتصادی و هم ،توجیه فنی و مهندسی به همراه دارد.که این عامل میزان نیروی جانبی وارده به سازه ،ناشی از از زمین ارزه را کاهش می دهد و موجب عملکرد بهتر سازه و طراحی بهینه آن می شود. سقف های دال تخت بتنی مجوف مکعبی به تازگی وارد صنعت ساخت و ساز کشور شده اند. از این رو لازم است تحقیقات جامعی بر روی رفتار و روش طراحی این سقف ها انجام گیرد. یکی از پارامترهای مهم در تحلیل دال های تخت مجوف مکعبی، کنترل برش دوطرفه (منگنه ای، سوراخ کننده یا پانچ) در مجاورت ستون ها و تحت بارهای متمرکز می باشد. این نوع دال در برش یک طرفه در مقاطع مجوف و همچنین در برش دوطرفه دارای ضعف می باشد. با تاکید بر لزوم طراحی ویژه برای کنترل برش دوطرفه سپس راهکارهای مناسبی از قبیل افزایش ضخامت موضعی با تعبیه کتیبه بر روی ستون ها، استفاده از میلگردهای برشی، وکلاهک برشی مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

دال بتنی مجوف،سقف یوبوت، مبانی طراحی ، برش دوطرفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.