بررسی عوامل موثر در پایداری اجتماعی و جایگاه آن در اقتصاد شبانه شهر(نمونه موردی: شهر مرودشت)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی عمران، معماری و ادبیات (نگاهی به گذشته،دریچه ای به آینده)
  • کد COI اختصاصی: CEAL01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زارع

کاردانی، رشته معماری، دانشکدهی فنی پسران مرودشت- دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس- ایران

سمانه جعفری

دپارتمان مهندسی، رشته معماری، دانشکده ی فنی پسران مرودشت- دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس- ایران

علیرضا سلیمانی

کاردانی، رشته معماری، دانشکده فنی پسران مرودشت- دانشکده فنی و حرفه ای استان فارس- ایران

چکیده

زندگی شبانه به دنبال تقویت تعاملات اجتماعی است. جانمایی خدمات عمومی فعال شبانه مانند قهوه خانه ها، کافه ها و غذا خوری ها در فضاهای محله ای امکان شکل گیری پاتوق ها و قرار گاه های رفتاری را فراهم می کند که این دیدارها و آشنایی ها، بسترساز شکل گیری گروه های اجتماعی دوستی میشود. هرچه مدت حضور درفضاها بیشتر شود احتمال شکل گیری این پاتوق ها نیز افزایش می یابد. هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر در پایداری اجتماعی و جایگاه آن در اقتصاد شبانه شهر مرودشت میباشد. روش تحقیق مقاله موردنظر از نوع توصیفی است. مطالعات اسنادی، کتابخانه ای نیز در راستای بررسی مبانی نظری پژوهش و اجتماعپذیری وشناخت زندگی شبانه شهر صورت گرفته است. همچنین شناخت محدوده مورد مطالعه نیز از این طریق برداشتهای میدانی انجام پذیرفته است. از طرفی با استفاده از مطالعات نظریه اندیشمندان که در مورد زندگی شبانه تعاریفی را بیان نموده اند شاخصه های زندگی و اقتصاد شبانه استخراج شده است و به بررسی و تحلیل آنها پرداخته شده است. با تدقیق شاخصهای بدست آمده از ادبیات نظری در فضاهای مورد بررسی، لاین تجاری ملل و خیابان کمربندی به عنوان فضاهای با قابلیت بالای کاربرد شبانه انتخاب شدند.در نتیجه می توان از پتانسیل وجود فضاهای بازشهری برای برگزاری مناسبت های ملی استفاده مفیدی کرد. تشویق اجرای جشن های ملی هم چون جشن سال نو درفضاهای مجهز و امن شبانه می تواند در ادراک بهتر فضاهای شبانه و پاسخگویی به نیازهای ذهنی شهروندان مثمر ثمر باشد.

کلیدواژه ها

اجتماع، پایداری اجتماعی، زندگی شبانه شهر، اقتصاد شبانه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.