بررسی و تحلیل نقوش تخت جمشید از منظر روایتگری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی عمران، معماری و ادبیات (نگاهی به گذشته،دریچه ای به آینده)
  • کد COI اختصاصی: CEAL01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید حسین پور

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشکده فنی و حرفه ای پسران مرودشت، فارس، ایران

رقیه اکتفایی

دپارتمان معماری، دانشکده فنی و حرفه ای پسران مرودشت، فارس، ایران.

چکیده

از گذشته تا به حال بکار گرفتن نماد و نشانه در متون ادبی رایج بوده است. ادبیات غنی فارسی مملو از نماد و رمز می باشد. نماد تاثیرگذاری و زیبایی شعر و نوشته را دو چندان می کند . شاعر و نویسنده با اعجاز قلمش خواننده را مجذوب نوشته خود می کند. حال اینکه معمار نیز با بکارگیری عناصر نمادین در اثر خود چه در قالب نقش برجسته و چه تزئینات مخاطب را شیفته بنا می کند. وجوه مشترک صنایع ادبی و معماری بسیار گستره است و همگی حاکی از روایت داستانی دارد زاییده خیال خالق اثر. در پژوهش حاضر که به روش تحلیلی - توصیفی و روش گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای انجام گرفته، سعی برآن است با واکاوی نقاط مشترک نماد پردازی در ادبیات و معماری به بررسی و تحلیل نقوش بکارفته در تزئینات تخت جمشید از منظر روایتی پرداخته شود.

کلیدواژه ها

تخت جمشید، روایتگری، نقوش، تزئینات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.