بررسی قابلیت های کارآفرینی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: TARVIJCONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید پاپ زن

عضوهیات علمی دانشگاه

زهرا کاظمی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه

چکیده

هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی قابلیت های کارآفرینی(استقلال طلبی، کنترل درونی، انگیزه پیشرفت یا توفیق طلبی، ریسک پذیری و خلاقیت) دانشجویان دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی و تاثیر آموزش های دانشگاهی بر افزایش این قابلیت ها می باشد. پژوهش از نوع کاربردی است و از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده است که ضریب پایایی پرسشنامه 0,78 برآورد شده است. جامعه آماری مشتمل بردانشجویان چهارگرایش دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه می باشد که در سال تحصیلی86-87 مشغول به تحصیل بوده اند. نمونه آماری تحقیق شامل 288 نفرازاین دانشجویان می باشد که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار spss انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که قابلیت های کارآفرینی دانشجویان به ترتیب اولویت شامل استقلال طلبی، کنترل درونی، ریسک پذیری، توفیق طلبی و خلاقیت و نوآوری بود. همچنین آموزش های دانشگاهی به استثنای متغییر کنترل درونی برای سایر متغییرها بی تاثیر بوده است. همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین رشته های مختلف مطرح شده در تحقیق از نظر متغییرهای توفیق طلبی، خلاقیت و ریسک پذیری تفاوت معناداری وجود ندارد. اما از نظرمتغییرهای مرکز کنترل درونی و استقلال طلبی با 95 % اطمینان تفاوت معنادار وجود دارد. بین دانشجویان دختر و پسر از نظر روحیه کارآفرینی نیز تفاوت معناداری ملاحظه نگردید.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، آموزش عالی، استقلال طلبی، انگیزه پیشرفت، ریسک پذیری، خلاقیت، کنترل درونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.