شناسایی ترکیبات شیمیایی عصاره اتردوپترولی میوه، برگ، پوست و ریشه گیاه تنگرس.(Rhamnus pallasii Fisch. & C.A.Mey)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF08_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 689
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی فناوری اسانس، دانشگاه گنبدکاووس
استادیار شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس
استادیار شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس
استادیار شیمی تجزیه، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس
چکیده
گونه های تنگرس دارای کاربردهای مختلف ضدانعقادی، ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در زمینه های پزشکی و غذایی هستند. با توجه به اهمیت گونه های این جنس، در این مطالعه ترکیبات موثره گونه Rhamnus pallasii مورد بررسی قرار گرفت. اندامهای مختلف میوه، پوست، برگ و ریشه به روش خیساندن عصاره گیری شد و با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی(( GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت و ۶۸ ترکیب شیمیایی شناسایی شد که ترکیبات اصلی موجود در عصاره ها شامل ترپنها، اسیدهای چرب و مشتقات آنها، ترکیبات فنولی، استرولها، هیدروکربن های حلقوی و راست زنجیر و ترکیبات متفرقه میباشد. از میان ترکیبات شیمیایی شناسایی شده، اسید اولئیک با ۴۷/۹۳۴) %)، استیگماستا ۳و-۵ دی ان (%۹/۷۶۴) و آلفاتوکوفرول (%۷/۶۰۲)، در عصاره میوه، آلفاتوکوفرول با( (%۴۹/۲۸۲، هنتری آکونتان با( (%۸/۹۳۴، کلیوناسترول با( ( %۷/۵۶۱ در عصاره برگ، کلیوناسترول با((%۱۲/۹۹۰، آلفاتوکوفرول (%۱۱/۸۹۷) و تریدکان((%۶/۴۳۹، در عصاره پوست و آلفاتوکوفرول با((%۱۰/۰۸۴، -۱۷پنتاتریاکونتن((%۸/۶۲۱ و اروکامید((%۷/۴۱۸، در عصاره ریشه دارای بیشترین درصد مواد تشکیل دهنده گیاه تنگرس بودند. تمام اندامهای گیاه دارای آلفاتوکوفرول به مقدار قابل توجه می باشند، که درعصاره برگ از همه بیشتر می باشد.کلیدواژه ها
کروماتوگرافی گاز، عصاره اتر دوپترولی، تنگرسمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.