بررسی مطلوبیت زیستگاه و ارتباط های زیستگاهی کفتار راه راه در استان خوزستان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF08_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 462
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی طبیعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی
استادیار گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت
رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، اهواز
چکیده
گوشتخواران بزرگ جثه به عنوان گونه کلیدی در راس هرم زنجیره ها و شبکه های غذایی با کاهش تعداد جمعیت مواجه هستند که این امر باعث تغییرات ساختاری و بوم شناختی چشمگیری در بوم سازگانها و جوامع زیستی آنها شده است. آگاهی در مورد مناطق مطلوب زیستگاهی و ارتباط زیستگاهی کفتار راه راه در استان خوزستان واقع در جنوب غرب ایران میتواند به حفاظت از این گونه در این استان کمک شایانی نماید. بنابراین این مطالعه، با دو هدف تعیین مناطق مطلوب زیستگاهی و تعیین ارتباط زیستگاهی کفتار راهراه در استان خوزستان انجام شد. نقشه مطلوبیت زیستگاه کفتار راهراه در استان خوزستان با استفاده از مدل آنتروپی بیشینه (MaxEnt) و مدلسازی ارتباط رویشگاهی به روش مدارهای الکتریکی به منظور نمایش ارتباط زیستگاهی میان نقاط حضور کفتار راهراه در استان خوزستان انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای مدل رقومی ارتفاع، تراکم علفزار و بارندگی سالانه بیشترین مشارکت را در مدل مطلوبیت زیستگاه کفتار راه راه داشته اند. بیشترین مناطق مطلوب زیستگاهی در شمال و شرق استان خوزستان واقع شده اند. عمده ارتباط زیستگاهی میان افراد کفتار راهراه در شمال شرق استان خوزستان بوده که این ارتباط با مناطق دیگر شمالی و شرقی استان به صورت ضعیفتر برقرار است. آگاهی در مورد مناطق مطلوب زیستگاهی و مناطق با ارتباط زیستگاهی زیاد میتواند در حفاظت از گونه کفتار راهراه در استان خوزستان موثر باشد.کلیدواژه ها
حفاظت، مدل MaxEnt، مدارهای الکتریکی، گوشتخواران بزرگ جثهمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.