بررسی ابعاد کیفیت حسابرسی و اهمیت آن اقتصاد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF08_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا گندمی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، آمورشگاه عالی کوشیار

سامان فرج پور

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی- بیمه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت

نگار باستانی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی- گرایش منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت

چکیده

در بیشتر مطالعات انجام شده کیفیت حسابرسی به عنوان احتمال کشف و گزارش تخطی سیستم حسابداری صاحبکار توسط حسابرس تعریف گردیده است. این تعریف در حالی در بسیاری از تحقیقات مورد استفاده قرار گرفته است که تصویری صفر و یک از فرآیند حسابرسی ارائه می دهد و نقش حسابرسان راتنهابه کشف موارد تخطی از قوانین و استانداردهامحدود می کند. نقش و ماهیت حسابرسی در ارتباط باعدم قطعیت و تردیدهای حاکم بر کیفیت اطلاعات حسابداری گزارش شده مطرح می شود. حسابرس در خط مقدم رسیدگی، گواهی دهی و نهایتااعتباربخشی به ادعاهای مدیریت مندرج درصورتهای مالی است. کلی بودن مفهوم کیفیت مانع از این می شودکه همگان تصور واحدی نسبت به آن داشته باشند و تعریفی ازکیفیت که همگان آن رابپذیرند، قابل ارائه باشد. کیفیت حسابرسی دراغلب پژوهش های تجربی انجام شده پیرامون کیفیت حسابرسی به نوعی دررابطه باریسک حسابرسی تعریف شده است. ریسک حسابرسی آن ریسکی است که حسابرس درباره صورتهای مالی حاوی تحریف های بااهمیت، نظر نامعتبر ارائه کند. اجزای کیفیت حسابرسی،یعنی حسن شهرت حسابرس و توانایی آگاهی دهندگی حسابرس، دو پیامد کیفیت حسابرسی، یعنی اطلاعات معتبر و اطلاعات باکیفیت راتحت تاثیر قرار می دهند. حسن شهرت حسابرس بر دیدگاه استفاده کنندگان ازمراقبت حرفه ای حسابرس استواراست،که این مطلب هم عموما غیرقابل مشاهده است. هدف از انجام این تحقیق مرور اجمالی اهمیت کیفیت حسابرسی و عوامل مربوط به آن جهت و شرح آن ها می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، تقاضای کیفیت حسابرسی، عرضه کیفیت حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.