شناسایی و رتبه بندی عوامل توسعه صنعتی و تاثیر گذاری آن بر محیط زیست استان فارس با رویکرد تلفیقی (FANP, FDEMATEL)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF08_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید مظفری مهر

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مدیریت وحسابداری دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی یزد ایران

چکیده

هدف این مطالعه شناسایی و رتبه بندی عوامل توسعه صنعتی و تاثیر گذاری آن بر محیط زیست استان فارس( با رویکرد تلفیقی(FANP, FDEMATEL است. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و بر حسب روش، تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است که با بهکارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی، داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری در این پژوهش، صنایع تولیدی شیراز می باشد. و ۱۰ نفر از مدیران خبره این صنایع که به مفاهیم توسعه صنعتی آشنا بودند به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استفاده شده است. پرسش نامه اول مربوط به تحلیل شبکه ای (ANP) و دوم مربوط به (FDEMATEL) می باشد. در تحقیق حاضر به منظور تحلیل شبکه ای (ANP) از نرم افزارهای Super Decision و برای اجرای تصمیم گیری چند معیاره FDEMATEL از نرم افزار MCDM engine جهت پاسخ دهی به سوالات تحقیق استفاده می شود. و برای تحلیل بردا از اکسل استفاده شده است. که بر اساس نتایج عوامل شناسایی شده عبارتند از: آب ،هوا، خاک، اقلیم و پوشش جانوری ، و بر اساس خروجی نرم افزار Super Decision در نتیجه، معیار هوا با وزن نرمال۰/۲۵۴ در اولویت اول، معیار آب با وزن نرمال ۰/۲۰۴ در اولویت دوم، معیار خاک با وزن نرمال ۰/۲۰۳ در اولویت سوم، معیار پوشش جانوری با وزن نرمال ۰/۱۸۱ در اولویت چهارم، و معیار اقلیم با وزن نرمال ۰/۱۵۸ در اولویت پنجم قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

توسعه صنعتی، محیط زیست، FANP، FDEMATEL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.