بررسی خواص ضد میکروبی نانوذرات نقره (AgNPs) به منظور کنترل بیماری ها و مدیریت بهداشت در سیستم های آبزی پروری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ORAQ-7-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رادخواه

Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran

سهیل ایگدری

Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran

اسماعیل صادقی نژاد ماسوله

Inland Waters Aquaculture Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar-e Anzali, Iran

چکیده

امروزه آبزی­پروری با چالش­های متعددی از جمله شیوع عوامل بیماری­زا در سیستم­های پرورشی مواجه است. تاکنون روش­های مختلف شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیک به­منظور کنترل و جلوگیری از شیوع عوامل بیماری­زا در محیط­های پرورشی مورد استفاده قرار گرفته است. در سال­های اخیر پیشرفت­های چشمگیر در زمینه نانوتکنولوژی موجب شده است تا این دانش به صنایع مختلف از جمله آبزی پروری راه یابد. تاکنون پژوهش­های قابل توجهی پیرامون کاربرد نانوذرات نقره (AgNPs) در صنعت آبزی­پروری انجام شده است و علاوه بر این، مستنداتی مبنی بر نقش مهم این مواد در کنترل و جلوگیری از شیوع عوامل بیماری­زا در محیط­های آبزی ارائه شده است. با توجه به این موضوع، پژوهش حاضر با هدف مرور تاثیرات ضد میکروبی نانوذرات نقره به­ منظور کنترل بیماری­های آبزیان و مدیریت بهداشت در سیستم­های پرورشی صورت گرفت. علاوه بر این، در این مطالعه چالش­ها و خطرات ناشی از کاربرد این مواد در محیط­های پرورشی نیز به طور اجمالی مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی منابع نشان داد که بیشترین مطالعات درباره تاثیرات ضدمیکروبی نانوذرات نقره پیرامون عوامل باکتریایی صورت گرفته است. همچنین یافته­ها نشان می­دهد که استفاده از نانوذرات نقره می­تواند در جهت مدیریت پایدار و بهبود شرایط بهداشتی در سیستم­های آبزی­پروری مورد استفاده پرورش­دهندگان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Silver Nanoparticles, Pathogens, Antibacterial, Antibiotics, Aquaculture, نانوذرات نقره, عوامل بیماری زا, ضدباکتری, آنتی بیوتیک ها, آبزی پروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.