شبکه اجتماعی زنان و مردان و اعتماد به پلیس مورد مطالعه شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-6-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده کیانی

عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور

چکیده

زمینه و هدف: اعتماد سنگ بنای تعاملات اجتماعی و تسهیل کننده روابط اجتماعی است. اعتماد عام به اصحاب تخصص یکی از مولفه های سرمایه اجتماعی جدید محسوب می شود که پایه اصلی حیات اجتماعی است. بر اساس دیدگاه شبکه، روابط و پیوندها به عنوان سرمایه اجتماعی محسوب می شوند و فرد از طریق آن ها به منابع و حمایت های موجود در شبکه دسترسی می یابد. به دلیل آن که اعتماد به پلیس، تسهیل کننده کنش ها و انتظام بخش حیات اجتماعی است، با این توصیف مطالعه و شناخت وضعیت موجود اعتماد به پلیس با توجه به شبکه اجتماعی زنان و مردان در شهر اصفهان از اهداف اساسی این مقاله به شمار می رود. سوال اصلی مقاله این است که وضعیت موجود اعتماد به پلیس با توجه به شبکه های اجتماعی در شهر اصفهان چگونه است؟ روش تحقیق: در این مقاله بر اساس روش نظری کلمن، پکستن، گیدنز، فوکویاما، ولمن، و وبر به مطالعه شبکه اجتماعی زنان و مردان و اعتماد به پلیس پرداخته شده است. این تحقیق با روش پیمایشی در سال ۱۳۹۰ در شهر اصفهان انجام شده است. زنان و مردان ۱۸ساله و بیشتر ساکن شهر اصفهان جامعه آماری این تحقیق را تشکیل میدهند. بر اساس فرمول، حجم نمونه تعداد ۳۰۰ نفر برآورد شده است. اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. یافته ها: موقعیت طبقاتی افراد مورد مطالعه در میزان اعتماد آنان به پلیس، تعیین کننده بوده است. بیشترین تعداد پاسخ گویان متعلق به پایگاه اقتصادی – اجتماعی پایین، بالاترین اعتماد اجتماعی به پلیس را به خود اختصاص داده اند. بین ویژگی های شبکه اجتماعی و اعتماد به پلیس تفاوت معنادار وجود دارد. زنان عموما بیش از مردان دارنده شبکه های همگون هستند و بیشتر بر خویشاوندان به عنوان اعضای شبکه، تکیه می کنند. نتیجه گیری : نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان میدهد که از بین تمام متغیرهایی که وارد معادله شدهاند، متغیرهای شبکه عاطفی، تحصیلات و درآمد، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر اعتماد به پلیس ایفا می کنند و از همین رو معادله باقی مانده اند.

کلیدواژه ها

اعتماد به پلیس, سرمایه اجتماعی, شبکه اجتماعی, شبکه عاطفی, شبکه حمایتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.