تخلیص و شناسایی برخی خصوصیات ایمونوگلوبولین سرم در تاسماهی ایرانی (Acipenser perisicus)

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-12-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مصطفایی

جعفر مجیدی

محمدرضا کلباسی

چکیده

در این مطالعه ایمونوگلوبولین سرم تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) خالص و برخی خصوصیات آن از جمله وزن زنجیره های سبک و سنگین و توزیع مولکولی تعیین گردید. ایمونوگلوبولین تاسماهی ایرانی از مخلوط سرم این ماهی با استفاده از روشهای ترسیب نمکی، کروماتوگرافی تعویض یون و ژل فیلتراسیون خالص گردید. در کروماتوگرافی تعویض یون و ژل فیلتراسیون بترتیب از ستون دی اتیل آمینو اتیل سفارز و ستون سفارز سی ال – ۶ بی استفاده شد. خلوص محصولات، وزن مولکولی زنجیره های سبک و سنگین و توزیع مولکولی ایمونوگلوبولین با روش SDS-PAGE در شرایط احیایی و غیراحیایی تعیین گردید. ایمونوگلوبولین خارج شده از ستون سفارز سی ال – ۶ بی شامل دو بخش تک واحدی یا ایمونوگلوبولین با وزن مولکولی پایین (LMW Ig)  و چند واحدی یا ایمونوگلوبولین با وزن مولکولی بالا (HMW Ig) بود. این دو بخش در SDS-PAGE احیای الگوی یکسانی داشتند و محتوای پروتئینی هر یک شامل دو باند ۲۷-۲۹ و ۷۳ تا ۷۵ کیلو دالتونی بود. در کروماتوگرافی تعویض یون، ایمونوگلوبولین تاسماهی به صورت سه بخش تقریبا مجزا خارج گردید. در این میان بخش اول منحصرا شامل ایمونوگلوبولین تک واحدی و بخش های دیگر حاوی مخلوطی از ایمونوگلوبولین های تک واحدی و چند واحدی بود. این مطالعه که نخستین گزارش منتشره در خصوص ویژگیهای ایمونوگلوبولین سرم تاسماهی ایران است، حاوی نتایج قابل توجهی در مقایسه با نتایج مطالعات انجام شده بر روی ایمونوگلوبولین سایر گونه های ماهیان است و نشان می دهد که ایمونوگلوبولین تاسماهی از نظر اشکال مولکولی، تفاوت نقطه ایزوالکتریک و نوع زنجیره سبک همگون نیست. چنین تنوع ساختمانی می تواند ناشی از وجود بیش از یک ژن برای تولید زنجیره سبک و یا سنگین آنتی بادی و یا تغییرات پس از نسخه برداری ژن و یا ترجمه mRNA باشد.

کلیدواژه ها

تاس ماهی ایران, Acipenser persicus, ایمونوگلوبین, تخلیص, سرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.