بازیافت نانوذرات نقره از ضایعات قطعات الکترونیکی به روش احیاء شیمیایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علم و مهندسی سرامیک، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCSE-10-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خوئینی

ابوالحسن نجفی

امیر صاحبقران

چکیده

در پروژه حاضر استفاده از باطله های الکترونیکی در سنتز نانو ذرات نقره مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از نوسان کننده های کریستالی بعنوان قطعه ی مصرفی جهت سنتز این ذرات استفاده گردید. نتایج نشان داد که با بهینه نمودن زمان و دمای فرآیند انحلال با محلول اسید نیتریک می توان تا بالای ۹۰ درصد نقره را از این قطعات جدا نمود. دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و زمان یک ساعت بعنوان شرایط بهینه این بخش تعیین شدند. در ادامه سنتز نانوذرات نقره با استفاده از محلول نیترات نقره بدست آمده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت نیترات نقره اولیه تاثیر بسزایی در کیفیت محصول نهایی دارد بطوریکه در غلظت ۱ مولار بهترین شرایط برای سنتز نانوذرات نقره با ویژگی های مناسب فراهم می شود. مطالعات فازی نشان داد که فاز اصلی ذرات نقره سنتز شده دارای ساختار FCC بوده و هیچگونه فاز ناخواسته ای مشاهده نشد. آنالیز ماورای بنفش مرئی پودر سنتز شده نشان داد که در محدوده ی طول موج ۴۰۰ الی ۴۵۰ نانومتر پیک اصلی نانوذرات نقره ظاهر شده است. نتایج حاصل از DLS نشان داد که غلظت ۱ مولار غلظت بهینه نیترات نقره در این تحقیق بود بطوریکه محصول سنتز شده دارای ابعاد زیر ۱۵ نانومتر با توزیع باریک گزارش گردید. بررسی های انجام گرفته توسط میکروسکوپ نیروی اتمی و عبوری نشان داد که ذرات سنتز شده در این شرایط دارای ابعاد نانومتری با مورفولوژی کروی و توزیع اندازه ذرات یکنواخت می باشند.

کلیدواژه ها

بازیافت, ضایعات قطعات الکترونیکی, نا نو ذرات نقره, احیاء شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.