اندام زایی مستقیم از ریزنمونه های بخش های رویشی L. Gerbera jamesonii رقم Nilo
محل انتشار: دوفصلنامه گل و گیاهان زینتی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 220
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FLOWER-5-1_001
تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400
چکیده مقاله:
برای موفقیت استفاده از فنون انتقال ژن، دستیابی به روش کارآمد باززایی ضروری است. در این پژوهش در آزمایش نخست، اندام زایی مستقیم ژربرا از ریزنمونه های برگ کامل، دمبرگ، دمبرگ خراش دار و لایه یاخته ای نازک (TCL، Thin Cell Layer) و ترکیب تنظیم کننده رشد BAP (۰، ۱، ۲ و ۳ میلی گرم در لیتر)، TDZ ( ۰، ۱/۰، ۵/۰، ۸/۰ و ۱ میلی گرم در لیتر) و IAA با غلظت ۱/۰ میلی گرم در لیتر در دو حالت نوری (تاریکی به مدت یک ماه و ۱۶ ساعت روشنایی/۸ ساعت تاریکی) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین در آزمایش دوم، باززایی سه برش اول ریزنمونه لایه یاخته ای نازک از انتهای دمبرگ متصل به گیاه در ترکیب هورمونی BAP (۰، ۱ و ۲ میلی گرم در لیتر)، TDZ ( ۰ و ۵/۰ میلی گرم در لیتر) و IAA (۰، ۱/۰ و ۳/۰ میلی گرم در لیتر) مورد ارزیابی قرار گرفت. در تمام آزمایش ها، محیط کشت MS استفاده شد. نتیجه ها نشان داد که بهترین محیط باززایی برای ریزنمونه های برگ کامل (۲/۳۳% باززایی، ۶۶/۳ شاخه)، دمبرگ ( ۶۶/۸۶% باززایی، ۳۳/۳۳ شاخه)، دمبرگ خراش دار (۲/۵۳% باززایی، ۳۳/۱۰ شاخه) محیط دارای ۲ میلی گرم در لیتر BAP در روشنایی و برای ریزنمونه TCL (۶/%۴۶ باززایی، ۲۹ شاخه)، ۲ میلی گرم در لیتر BAP به همراه ۵/۰ میلی گرم در لیتر TDZ در تاریکی می باشد. در آزمایش دوم نیز بیشترین میزان اندام زایی در ریزنمونه های TCL از برش اول و در محیط کشت دارای ۲ میلی گرم در لیتر BAP، ۵/۰ میلی گرم در لیتر TDZ و ۱/۰ میلی گرم در لیتر IAA (%۲۰ باززایی، ۶۶/۱۸ شاخه) به دست آمد.
کلیدواژه ها:
Organogenesis ، Plant growth regulators ، Regeneration ، Thin Cell Layer ، اندام زایی ، باززایی ، تنظیم کننده های رشد گیاهی ، لایه یاخته ای نازک
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :