تاثیر اجرایی شدن استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) در شفافیت مالی (مطالعه موردی: شرکتهای بیمه استان آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش مدیریت ریسک و بیمه با رویکرد ریسکهای مالی
  • کد COI اختصاصی: RMIL04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قدس

کارشناسی ارشد MBA از سازمان مدیریت صنعتی و مدیرسرپرستی بیمه کوثر استان آ.شرقی

صابر قدس

دکتری تخصصی DBA از دانشگاه جامع علمی و کاربردی و مدیر شرکت بیمه رازی منطقه شمالغرب کشور

چکیده

هدف این پژوهش تعیین میزان تاثیر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بر شفافیت صورت های مالی شرکت های بیمه میباشد. این استاندارد، نیازهای خاص شرکت های بیمه را به رسمیت می شناسد و علاوه براین، این استاندارد ارائه یادداشت هایتوصیفی درباره مطالبی مانند مدیریت و کنترل نقدینگی و ریسک را در صورتهای مالی شرکت های بیمه قویا توصیه می کند. به طورکلی شرکتهای بیمه، بخشی مهم و اثرگذار از فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی را در سراسر جهان تشکیل می دهند. شفافیت، هستهمرکزی گزارشگری مالی مدرن است که به استفاده کنندگان در شناخت واحد تجاری کمک می کند. با وجود اهمیت این مفهوم،تعریف جامعی از آن ارائه نشده است. روش های متعددی نیز برای اندازه گیری شفافیت اطلاعاتی مورد استفاده قرار گرفته استکه به نتایج، توجیهات و پیامدهای متفاوتی منجر شده است. در این پژوهش، با بررسی مبانی نظری و پیشینه تحقیقات و نیز مدنظرقرار دادن ویژگی های محیطی ایران، مدلی جامع تر جهت ارزیابی میزان شفافیت شرکت ها و کیفیت افشای آنها پیشنهاد گردید؛مدل پیشنهادی یاد شده مبتنی بر مدل شفافیت گزارشگری مالی بوشمن و همکاران (۲۰۰۴) است. به منظور سنجش اعتبار مدل یادشده، پرسشنامه ای طراحی گردید؛ جهت غربال و تائید نهائی شاخص ها از دیدگاه خبرگان دانشگاهی و حرفه ای، از تکنیک دلفیفازی استفاده شده است. بر مبنای آزمون انجام شده، تمامی معیارهای مدل مورد تایید خبرگان قرار گرفتند. همچنین به منظورسنجش روابط متغیرهای پنهان با گویه های سنجش آنها از تحلیل عاملی تائیدی استفاده شد؛ نتایج موید این واقعیت است کهمدل ساختاری مشاهده شده از برازش مطلوبی برخوردار است. به علاوه بررسی های بیشتر نشان داد که از دیدگاه خبرگان، شکافبین وضعیت موجود و مطلوب در زمینه هریک از ابعاد موثر بر شفافیت اطلاعاتی در سطح شرکت، از لحاظ آماری معنادار وبااهمیت است.

کلیدواژه ها

استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی،شفافیت مالی، شرکتهای بیمه استان آذربایجان شرقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.