ارزیابی تأثیر سطوح کود نیتروژن بر عملکرد و صفات مرتبط با عملکرد ارقام کلزا

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
  • کد COI اختصاصی: NOILP03_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی نیک بختی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

روزبه مردان

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد

شراره کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام کلزا، آزمایشی در سال زراعی 1388 به صورت اسپیلت پلات و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی میانه اجرا شد . در این تحقیق عوامل مورد بررسی، شامل سطوح مختلف کود اوره ( 250،200 ،150 کیلوگرم اوره در هکتار) به عنوان فاکتور اصلی و ارقام کلزا ( هایولا 401 ، هایولا 420 ، هایولا 308 RGS001 بعنوان فاکتور فرعی بودند. طبق نتایج این تحقیق بین ارقام از نظر کلیه صفات مورد بررسی جز تعداد دانه در غلاف اختلاف معنیداری مشاهده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که مقادیر مختلف کود اوره بر تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه، درصد روغن و عملکرد روغن تأثیر معنیداری در سطح احتمال یک درصد داشت در حالیکه تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه تحت تأثیر این فاکتور قرار نگرفتند. با افزایش مقدار نیترو ژن تعداد غلاف در بوته و عملکرد دانه افزایش یافت ضمن اینکه درصد روغن کاهش اما عملکرد روغن افزایش یافت . در این تحقیق رقم هایولا 420 دارای بالاترین عملکرد دانه و عملکرد روغن در بین ارقام مورد بررسی بود و بالاترین عملکرد دانه از تیمار کودی 250 کیلوگرم اوره در هکتار بدست آمد ولی از نظر بالاترین عملکرد روغن تیمار کودی 200 و 250 کیلوگرم در هکتار از نظر آماری در یک گروه قرار گرفتند

کلیدواژه ها

کلزا ، نیتروژن، رقم، عملکرد، روغن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.