ابعاد، مولفه ها و شاخص های تعیین شایستگی حفاظتی فرماندهان و مدیران انتظامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-11-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسکندر صفری

محمد شاه محمدی

محمد بابایی

چکیده

زمینه و هدف: تبیین شاخص های شایسته سالاری حفاظتی فرماندهان و مدیران انتظامی در اجرای کارکردهای سازمان های امنیتی، یکی از روش های مهم در راستای صیانت کارکنان در عصر مدیریت دانش است. بر این اساس، سازمان ها می توانند با ایجاد فرهنگ حفاظتی، تصویر صحیح تری از میزان دانش، نگرش و مهارت حفاظتی فرماندهان و مدیران داشته و برای تقویت عملکرد کارکنان شاغل در سازمان، بهره لازم را کسب کنند. با این هدف، پژوهش حاضر بر آن است تا به تبیین شاخص های شایسته سالاری حفاظتی فرماندهان و مدیران انتظامی پرداخته و ابعاد، مولفه ها و شاخص های شایسته سالاری حفاظتی و صیانتی فرماندهان و مدیران انتظامی را ارائه کند. روش: تحقیق حاضر ازنوع کاربردی است که به روش توصیفی انجام شده است. پرسش نامه در میان مدیران و فرماندهان توزیع، تکمیل و جمع آوری شد و بعد از کنترل و بررسی و حذف نسخه های ناقص، تعداد ۳۰ پرسش نامه مفید و قابل استفاده به دست آمد. داده های حاصل از پرسش نامه ها به محیط نرم افزار اس.پی.اس.اس منتقل و بعد از بررسی روایی و پایایی، مورد تحلیل قرار گرفت. همچنین برای کسب روایی ابزار آزمون، از نظر خبرگان استفاده شد. یافته ها: یافته های حاصل از تحلیل داده ها حاکی است، مهم ترین بعد شایستگی حفاظتی فرماندهان و مدیران را بعد پیشگیری و مهم ترین مولفه ها نیز جاسوسی، براندازی و خرابکاری از میان انواع مولفه های موجود از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و شاخص های هر مولفه نیز در افق آینده احصاء شد. نتیجه گیری: براساس یافته های تحقیق، در ابعاد و مولفه های مربوط به پیشگیری از جاسوسی، تعداد ۱۴ شاخص ، در ابعاد و مولفه های مربوط به پیشگیری از براندازی، تعداد ۸ شاخص و در ابعاد و مولفه های مربوط به پیشگیری از خرابکاری تعداد ۱۰ شاخص به عنوان شایستگی های حفاظتی فرماندهان و مدیران انتظامی احصا و ارائه شد.

کلیدواژه ها

ابعاد شایسته سالاری حفاظتی, مولفه های شایسته سالاری حفاظتی, شاخص های شایسته سالاری حفاظتی, فرماندهان و مدیران انتظامی, شایسته سالاری حفاظتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.