اثر سیستم های مختلف تغذیه تلفیقی با استفاده از زئوپونیکس و کود شیمیایی اوره بر عملکرد کمی و کیفی آفتابگردان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
- کد COI اختصاصی: NOILP03_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1326
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار دانشگاه
استادیار دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
پژوهش حاضر با کاشت آفتابگردان رقم هیبرید بلیزار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال زراعی 1389 اجرا گردید .تاثیر سیستم های تغذیه ای شامل( آلی) زئوپونیکس و (شیمیایی) کود اوره بر عملکرد کمی و کیفی آفتابگردان موردبررسی قرار گرفت .آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار انجام شد. تیمار کودی شامل کود آلی زئوپونیکس به عنوان شاهد، کود آلی زئوپونیکس + 25 % کود شیمیایی، کود آلی زئوپونیکس + 50 % کود شیمیایی و کود آلی زئوپونیکس + 75 % کود شیمیایی بود .نتایج نشان داد که سیستم های مختلف تغذیه اثر معنی داری در سطح احتمال 5درصد بر اجزای عملکرد بیولوژیک بجز قطر ساقه نداشت سیستم تغذیه ی تلفیقیZ25f75 بیشترین قطر ساقه را در بین سایر سیستم های تغذیه ای داشت. تفاوت معنی داری میان تیمارهای مختلف کودی از لحاظ تعداد دانه و عملکرد دانه مشاهده نگردید اما کاربرد زئوپونیکس اثر معنی داری بر وزن هزاردانه آفتابگردان داشت به طوری که بیشترین وزن هزاردانه از تیمارZ100 به میزان 74.6 گرم بدست آمد. در خصوص درصد روغن و عملکرد آن نیز تفاوت معنی داری میان تیمارهای مختلف کودی مشاهده نگردید.اما کاربرد زئوپونیکس اثر معنی داری بر وزن هزاردانه آفتابگردان داشت به طوری که بیشترین وزن هزاردانه از تیمارZ100 به میزان 74.6 گرم بدست آمد. در خصوص درصد روغن و عملکرد آن نیز تفاوت معنی داری میان تیمارهای مختلف کودی مشاهدهنگردید. کود کامل زئوپونیکسz100 که در مقایسه با سایر تیمارها در اکثر صفات مورد بررسی پیشگام و برتر بوده به عنوان بهترین گزینه از نظر حفظ مواد غذایی بویژه نیتروژن و همچنین توجه به مسائل زیست محیطی و اقتصادی می تواند معرفی شود.کلیدواژه ها
تغذیه تلفیقی - زئوپونیکس - کود شیمیایی - عملکرد کمی و کیفی – آفتابگردانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.