راهبردهای ارتقاء سلامت سازمانی در کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی استان قم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-14-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیاد درویشی

استادیار گروه پیشگیری از جرم. دانشکده علوم و فنون انتظامی، دانشگاه علوم انتظامی امین

چکیده

زمینه و هدف: سلامت سازمانی در سازمان پلیس که با تمرکز بر کیفیت و کسب رضایت مردم، مسئولیت خدماتی، انتظامی و امنیتی را به عهده دارد، یکی از مولفه­­های مهم پاسخگویی و جلب مشارکت عمومی است که عامل تحقق اهداف و برنامه­های سازمانی است. هدف پژوهش حاضر شناسایی راهبردهای ارتقاء سلامت سازمانی در کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی استان قم است. روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، روش ترکیبی متوالی اکتشافی است. جمع آوری داده ها به روش اسنادی و میدانی انجام شد. ابتدا در مصاحبه با ۲۱ نفر از نخبگان پلیس، به شیوه گلوله برفی و تا اشباع نظری، فهرستی از ضعف­ها، قوت ها، فرصت­ها و تهدیدهای سلامت سازمانی، باعنوان مفاهیم اولیه و ثانویه به روش تحلیل نظریه زمینه­ای با کدگذاری باز، انتخابی و محوری، شناسایی و سپس برای وزن­دهی به مفاهیم استخراجی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه­ آماری ۱۵۰ نفر از فرماندهان و مدیران فرماندهی انتظامی استان قم بود که با استفاده از رابطه کوکران ۱۳۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در نهایت داده­ها به روش «اس. دبلیو. ا. تی[۱]» تحلیل شد. یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان می دهد که پلیس برای توسعه و ارتقای سلامت سازمانی از ۱۳ قوت داخلی و ۸ فرصت­ بیرونی برخوردار است و در شرایط فعلی، زمینه مناسبی برای پیاده سازی راهبردهای تهاجمی در توسعه سلامت سازمانی وجود دارد. نتایج: نتایج پژوهش نشان می دهد که پلیس با تمرکز بر نقاط قوت درونی و بهره­گیری از فرصت­های بیرونی، می­تواند بخشی از تهدیدهای بیرونی که در توسعه سلامت سازمانی موثر هستند را کاهش دهد و از طرف دیگر با بازنگری در برنامه­های درون­سازمانی و رفع نقاط ضعف و آسیب­پذیر و استفاده از مزیت های نسبی، گام بلندی را در توسعه سلامت سازمانی در سرانگشتان پلیس (کلانتری و پاسگاه ها) بردارد و از این طریق بیشترین تاثیر را بر دید مثبت جامعه نسبت به خدمات پلیس داشته باشد.

کلیدواژه ها

سلامت سازمانی, راهبردهای سلامت سازمانی, کلانتری و پاسگاه انتظامی, توسعه سلامت سازمانی, فرماندهی انتظامی استان قم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.