نظام جرم یابی پلیس با رویکرد اطلاعات محور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت انتظامی، دوره: 15، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PMSQ-15-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسماعیلی

دکتری جرم یابی، دانشکده فرماندهی و ستاد، دانشگاه علوم انتظامی امین. تهران. ایران.

جعفر حسین پور

دانشیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین. تهران. ایران.

تقی بختیاری

استادیار گروه امنیت داخلی، دانشگاه علوم انتظامی امین. تهران. ایران

عبدالله مجیدی

دانشیار گروه مدیریت منابع انسانی، دانشگاه علوم انتظامی امین. تهران. ایران.

چکیده

زمینه و هدف: ورود به جامعه اطلاعاتی در دهه های اخیر و ارتکاب جرایم سازمان یافته توسط مجرمان حرفه ای و تغییر اساسی محیط مجرمانه، پلیس را متوجه رویکردهای نوین پلیسی و به ویژه رویکرد اطلاعات محوری کرده است؛ بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، طراحی نظام جرم یابی پلیس با رویکرد اطلاعات محور است.. روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی - توسعه ای است که به روش ترکیبی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی ۳۰ نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه جرم یابی کشور بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی، ۴۵۵ نفر از کارشناسان و کارآگاهان پلیس بودند که براساس رابطه کوکران، حجم نمونه ۲۰۸ نفر تعیین شد. ابزارگرد آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است و برای تنظیم مدل نظری از روش اسنادی و مصاحبه کانونی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که نظام جرم یابی پلیس با رویکرد اطلاعات محور با چهار بعد قانون (با ضریب اهمیت %۹۰)، بعد مدیریت (با ضریب اهمیت ۹۵%)، بعد علمی - آزمایشگاهی (با ضریب اهمیت ۹۵%) و بعد تحقیقاتی (با ضریب اهمیت ۹۱%) و چهارده مولفه تابعه است که در مجموع رابطه معناداری آنها با ضریب بالایی اثبات شد. نتایج: نتایج پژوهش نشان دهنده هم راستایی ابعاد، مولفه ها وشاخص های نظام جرم یابی اطلاعات محور و رابطه معناداری آنها در سطح بالا است.

کلیدواژه ها

نظام جرم یابی, رویکرد اطلاعات محور, بعد تحقیقاتی, بعد قانونی, بعد علمی - آزمایشگاهی, بعد مدیریتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.