مقایسه میزان شکست باند براکت و تیوب های ارتودنسی باند شده در قدام و خلف قوس دندانی، کارآزمایی بالینی شش ماهه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED14_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا صادقی

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

مینا مرادی

هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

یاسمن بزرگ نیا

هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

مقدمه و هدف: اتصال اتچمنت ارتودنسی به دندان یکی از مهم ترین مراحل درمان ارتودنسی ثابت است. تا به امروز انواع مختلفی از ادهزیوها جهت اتصال اتچمنت های ارتودنسی معرفی شده اند. هدف از این کارآزمایی بالینی شش ماهه مقایسه میزان شکست باند براکت و تیوب های ارتودنسی در قدام و خلف قوس دندانی است.مواد و روش ها: در این مطالعه ۱۰۰ بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند؛ درمجموع ۱۰۹۵ براکت (۵۲۳ مورد در دندان های خلفی و ۵۷۲ مورد در دندان های قدامی) باند شدند. بیماران به مدت ۶ ماه مورد پیگیری قرار گرفتند و شکست باند اتچمنت ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss ورژن ۲۰ و آزمون های آماری Chi-square و Kaplan-Meier و Log rank آنالیز شدند. سطح معناداری کمتر از ۰.۰۵ در نظر گرفته شد.یافته ها: میزان شکست باند براکت در دندان های خلفی به شکل معناداری بالاتر از دندان های قدامی بود (۰.۰۰۰۱> P). نتیجه گیری: میانگین زمان بقای باند در دندان های قدامی به طور معناداری بیشتر از دندان های خلفی است

کلیدواژه ها

براکت ارتودنسی، قوس دندانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.