سواد سلامت زنان شهرستان تربت حیدریه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED14_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام چارقچیان خراسانی

دانشجوی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

زهره زاده احمد

گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران.

محبوبه عبدالهی

گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران.

محبوبه نجفی

کارشناس بهداشت عمومی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران.

سیده بلین توکلی ثانی

عوامل تعیین کننده اجتماعی مرکز تحقیقات بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران

محمد مقضی

کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت شماره ۲، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

سابقه و هدف : زنان به عنوان اولین جمعیت برای تاکید بر افزایش سواد سلامت شناسایی شده اند، دلیل آن نقش مهمی است که زنان در رشد و اعتلای سلامت جامعه دارند. هدف این مطالعه تعیین میزان سواد سلامت زنان شهرستان تربت حیدریه در سال ۱۳۹۷ می باشد.مواد و روش ها : مطالعه ای از نوع توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۷ بر روی ۲۶۹نفر از زنان شهرستان تربت حیدریه که به مراکز خدمات جامع سلامت این شهرستان مراجعه می کردند، انجام شد. روش نمونه گیری بصورت تصادفی خوشه ای بود و ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سواد سلامت هلیا بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار آماری spss۲۳.۰انجام گردید.یافته ها : در این پژوهش ۴۱/۶ درصد زنان تحصیلات دانشگاهی داشتند و میانگین سنی زنان مورد مطالعه۵/۸ ± ۲۸/۹ سال بود. میانگین نمره سواد سلامت ۵/۸±۴۲/۹ بود و سواد سلامت ۰/۵۵ زنان در سطح مرزی بود و ۰/۴۵ سواد سلامت ناکافی داشتند. از بین مشخصات دموگرافیک بررسی شده، فقط سطح تحصیلات زنان ارتباط آماری معنی داری با سواد سلامت داشت.نتیجه گیری : هیچ کدام از زنان شرکت کننده در مطالعه سواد سلامت کافی نداشتند و همه دارای سواد سلامت ناکافی و مرزی بودند، بنابراین باید علت این موضوع بررسی شود و برای برطرف شدن این مشکل تلاش شود.

کلیدواژه ها

سواد سلامت، زنان، مرکز جامع خدمات سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.