بهبود توزیع درآمد در اقتصاد فضایی مناطق محروم شهری از طریق تحلیل مثلث «توسعه اقتصادی گردشگری»

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا عرب

کارشناسی ارشد، معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت

مهدی خاکزند

دانشیار، گروه معماری (منظر)، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

امروزه صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پویا و فراگیر، همه ارکان وجودی یک جامعه و سیستم جهانی را در بر گرفته است . توریسماز بزرگترین صنایع دنیا و وابسته به بخش عمده ای از اقتصاد جهانی، پدیده ای است که از تحرک بالایی در تغییرات اقتصادی، سیاسی،اجتماعی و محیطی برخوردار است . تحقیق حاضر به بررسی نقش گردشگری بر توسعه اقتصادی مناطق محروم شهری از طریق تحلیلروابط عواملی چون کارآفرینی، اشتغال زایی و معیشت پایدار می پردازد. روش تحقیق در این مطالعه نمونه موردی تطبیقی با استفادهاز منابع اسنادی و کتابخانه ای و بهره گیری از تکنیک (SWOT) بوده است، به این صورت که بامطالعه منابع فاکتورهای موثر بر بهبودوضعیت معیشتی از طریق گردشگری شناسایی و نقاط قوت و ضعف موردبحث قرارگرفته است. براساس یافته های پژوهش، صنعتگردشگری و بخش های مرتبط با این صنعت، از لحاظ برقراری پیوند با سایر بخش های اقتصادی می تواند از بخش های پیشرو دراقتصاد محسوب شود، لذا این صنعت می تواند از طریق کانال عرضه خدمات گردشگری و تقاضا برای بهره مندی از خدمات گردشگری،تولید محصولات گردشگری در سایر بخش ها، کل اقتصاد را رونق بخشد. با توجه به این پتانسیل ها باید گردشگری به عنوان یکاولویت در دستور کار برنامه ریزان قرار گیرد و بهره برداری لازم از این پتانسیل، در راستای تقویت اقتصاد انجام گیرد.

کلیدواژه ها

گردشگری، کارآفرینی، اشتغال زایی، معیشت پایدار، روش SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.