ارزیابی توزیع جغرافیابی، تولید و عملکرد استانی گل محمدی از طریق مقایسه استانی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بابائیان

استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان. شیروان. ایران

چکیده

گل محمدی یکی از گیاهان دارویی مهم ایران به شمار می آید که گسترش آن در نواحی روستایی به ویژه مناطق آب و هوایی خشک و نیمه خشک می تواند باعث افزایش اشتغال در این مناطق شود و از مهاجرت روستائیان جلوگیری نماید. به منظور بررسی میزان گسترش کشت این محصول در استان های مختلف و میزان تولید آن جهت شناسایی نواحی مستعد برای گشترش گل محمدی این تحقیق بر اساس داده های آمارنامه کشاورزی طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ اجرا شد. در این پژوهش سطح زیر کشت، میازن تولید و متوسط عملکرد استان ها طی سه سال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد در سال ۱۳۹۶ کل سطح زیر کشت محصول گل محمدی ۲۰۶۸۴/۸ هکتار بود که استان فارس با ۸۰۱۳/۴ هکتار بیشترین میازن سطح زیر کشت گل محمدی را در بین استان ها داشت. در سال ۱۳۹۷ کل سطح زیر کشت محصول گل محمدی ۲۴۰۸۹/۱ هکتار ثبت شد که از این مقدار ۱۹۱۹۷/۴ هکتار مربوط به باغات بارور و ۴۸۹۱/۷ هکتار مربوط به باغات غیر بارور بود. همچنین استان فارس با ۸۱۲۴/۵ هکتار بیشترین میزان سطح زیرکشت گل محمدی را داشت. در سال ۱۳۹۸ کل سطح زیرکشت محصول گل محمدی در ایران به ۲۶۲۲۹/۳۵ هکتار رسید و بیشترین میازن سطح زیر کشت گل محمدی را استان فارس با ۸۳۲۲ هکتار به خود اختصاص داد. استان کرمان با ۴۳۰۰ هکتار در رتبه دوم قرار داشت و استان اصفهان با ۳۶۰۴۲ در رتبه سوم قرار گرفت. بر اساس نتایج این پژوهش استان های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، کردستان دارای بالاترین عملکرد در واحد سطح بود که نشان دهنده شرایط مساعد محیطی در این استان های برای پرورش گل محمدی می باشد.

کلیدواژه ها

گل محمدی، تولید، عملکرد، توزیع جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.