اولویت بندی ریسک های زیست محیطی و بهداشت کارخانه سیمان بهبهان با استفاده از تکنیک ادغام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا سسبزقبایی

استادیار دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان،بهبهان، ایران

نسترن تدین پور

کارشناسی ارشد ارزیابی ارزیابی و آمایش سرزمین، گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران

چکیده

صنایع سیمان از جمله پرحادثه ترین صنایع محسوب می شود. فرایند تولید درکارخانه سیمان همانند سایر محیط های صنعتی به دلیل ماهیت و نوع فعالیت با مخاطرات مختلفی از نظر ایمنی، سلامت، بهداشت و محیط زیست همراه می باشد. در نتیجه امکان آسیب به انسان، تجهیزات و محیط زیست در صورت وقوع حادثه وجود دارد. امروزه ارزیابی خطرات به منظور کنترل آنها برای حفظ سلامت شاغلین از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین با توجه به اهمیت شناسایی خطرات و ارائه اقدامات کنترلی در کاهش هزینه های حوادث و افزایش بهره وری سیستم مطالعه حاضر به اولویت بندی ریسک های زیست محیطی و بهداشت کارخانه سیمان بهبهان با استفاده از تکنیک میانگین رتبه ها- روش بردا و روش کپ لند پرداخته است. با توجه به شدت اثر، احتمال وقوع پیامدهای احتمالی مواجهه آن با انسان و محیط زیست نمره دهی صورت پذیرفت و از طریق تحلیل نتایج به دست آمده از طریق AHP, RPN و VIKOR ارزیابی و طبقه بندی خطرات و میانگین نمره خطر، رتبه بندی و اولویت بندی ریسک ها انجام شد. در ادامه استراتژی های اولویت بندی عوامل، برای رفع تعارض بین نتایج سه روش با استفاده از روش های ادغام (روش میانگین، رتبه ها، روش بردا و روش کپ لند) انجام شد. عبور و مرور خودروها، فن فیلتر به عنوان م همترین ریسک های محیط زیستی و سنگ زنی و رفع شرایط ناایمن به ترتیب به عنوان مهمترین ریسک های بهداشت، در کارخانه سیمان معرفی شد.

کلیدواژه ها

سیمان، آلودگی زیست محیطی، سلامت شاغلین، ارزیابی خطرات، شهرستان بهبهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.