بررسی اثرات اقتصادی تغییر اقلیم بر گندم کاران منطقه سیستان (رهیافت ریکاردین)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماشااله سالارپور

استادیار گروه اقتصادکشاورزی دانشگاه زابل

ایمان کاظم پور

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی اثر تغییر اقلیم بر روی دو محصول استراتیژیک در بخش کشاورزی است، در این بررسی مدل ریکاردین برای رانتزمین گندم و ذرت می باشد. مدل ریکاردین محصول گندم در ۱۷ استان کشور برای دوره زمانی ۹۵ - ۱۳۸۵ برآورد گردید و در نهایت نتایجسناریوهای اقلیمی در آینده بر روی این مدل مورد بحث قرار گرفت. نتایج حاصل از برآورد مدل ریکاردین برای محصول گندم حاکی از ایناست با افزایش دما بیشتر از ۴۴ / ۶ درجه سانتی گراد درآمد خالص کاهش خواهد یافت اما در ارتباط با فصل برداشت ابتدا رانت زمین کاهشخواهد یافت و بعد از ۳ / ۲۵ درجه سانتی گراد به میزان رانت زمین افزوده می شود. بارندگی بیشتر از ۵ / ۱۲۶ میلی متر در فصل کاشت باعثکاهش درآمد خالص می شود و افزایش بارندگی بیشتر از ۲ / ۲۴ میلی متر در فصل برداشت باعث افزایش درآمد خالص زمین می گردد. نتایجنشان می دهد که اگر دما در زمان کاشت محصول ذرت به طور متوسط از ۵ / ۱۷ درجه سانتی گراد بیشتر گردد، درآمد خالص مزرعه نیز بیشترخواهد شد همچنین نتایج این مدل نشان می دهد که افزایش بارندگی بیشتر از ۵ / ۲۲ میلی متر باعث افزایش درآمد خالص زمین زراعی ذرتخواهد شد. نتایج در مورد اثر دما و بارندگی متوسط بر روی رانت زمین زراعی محصول ذرت نشان می دهد که افزایش دمای متوسط بیش از۳۸ / ۲۳ درجه باعث افزایش رانت و افزایش بارندگی بیش از ۳ / ۲۱ میلی متر باعث افزایش درآمد خالص زمین زراعی ذرت خواهد شد. نتایج درمورد اثر دما و بارندگی متوسط بر روی رانت زمین زراعی محصول ذرت نشان می دهد که افزایش دما متوسط بیش از ۳۸ / ۲۳ درجه باعثافزایش رانت و افزایش بارندگی بیش از ۳ / ۲۱ میلی متر باعث کاهش رانت می گردد.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، داده های پانل، رانت زمین کشاورزی، روش ریکاردین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.