ارزیابی کارایی فنی تولید قارچ خوراکی در استان های کشور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی مردانی نجف آبادی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

عباس عبدشاهی

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

فاطمه یاوری

دانش آموخته دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران

فاطمه نقی بیرانوند

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

چکیده

امروزه قارچ خوراکی با توجه به اهمیت غذایی و مزایای اقتصادی فراوان، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. با این حال به دلیل محدود بودنعوامل تولید و دشواری بهبود فناوری در کشور، مناسبترین راه برای افزایش تولید این محصول، افزایش کارایی فنی میباشد. به همین منظور هدفاز انجام این مطالعه بررسی کارایی فنی استان های تولیدکننده قارچ کشور با استفاده از مدل DEA در سال ۱۳۹۵ میباشد. طبق نتایج این مطالعهمیانگین کارایی فنی، کارایی فنی خالص و کارایی مقیاس تولیدکنندگان قارچ در کشور، به ترتیب، ۹۳ ، ۹۹ و ۹۴ درصد بوده است. از این روتولیدکنندگان قارچ در کشور از مهارت و دانش کافی برخوردار بوده و علت ناکارایی فنی آنها، بهینه نبودن مقیاس تولید میباشد. به علاوه بیش-ترین درصد تغییر مصرف بهینه نسبت به مقدار واقعی نهاده ها مربوط به ورودی "هزینه اسپان" است، لذا تولید کنندگان می توانند با مدیریت تامینو مصرف بذر خود، به مقدار زیادی کارایی فنی خود را افزایش دهند.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده ها، قارچ خوراکی، کارایی فنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.