آنزیم های پروتئاز و کاربردهای آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF06_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عالی

گروه علوم پایه، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران

فاطمه مرادیان

گروه علوم پایه، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران

ایوب فرهادی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دام و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران

مهدی رستمی

موسسه تحقیقات برنج کشور، معاونت مازندران، آمل

چکیده

پروتئازها با فعالیت های گوناگونی مانند فعال سازی پروتئین های تازه ساخت به فرم عملکردی، بازیافت پروتئین های مصرفی یا غیرضروریو کمک به حمل و نقل آنها چرخه زندگی تمام پروتئین ها را هدایت می کنند. این آنزیم ها قادر به تجزیه پروتئین ها هستند اما فراتر ازآن در تنظیم فرایندهای فیزیولوژیکی سلول مانند فعال سازی سیستم کمپلمان، سیگنالینگ، مهاجرت سلولی، تعمیر DNA ، مرگبرنامه ریزی شده و ... نقش اساسی دارند. پروتئازها در ایجاد بیماری نیز دخیل بوده و تعدیل فعالیت های هضم پروتئینی آنها می تواندجزو اهداف درمانی و دارویی موفق فرض شود. پروتئازها در همه موجودات زنده مثل گیاهان، جانوران و میکروب ها یافت می شوند. درصنعت بیشتر از سویه باکتریایی Bacillus sp برای تولید تجاری این آنزیم بهره برداری می گردد. پروتئازهای میکروبی بیشترین کاربردرا در صنایع مختلفی همانند نساجی، چرم سازی، تولید مکمل های دام و طیور، مواد شوینده و ... دارند. در این مطالعه، به بررسی خواصپروتئازها و استفاده از پروتئازهای میکروبی در صنایع و مطالعه نقش های تنظیمی آنها در سلول پرداخته شد. مطالعه در زمینه ایندسته از آنزیم ها برای بهره گیری پروتئازهای نوع میکروبی به صورت تجاری کمک می نماید و رشد اقتصادی آنها را در سراسر جهانارتقا می دهد.

کلیدواژه ها

پروتئاز، کاربردهای صنعتی، سویه باسیلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.