تاثیرتاریخ کاشت وفاصله ردیف روی خصوصیات مورفولوژیک وفیزیولوژیک گلرنگ رقم سینا در شرایط دیم منطقه لرستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
  • کد COI اختصاصی: NOILP03_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محمدزاده

دانشجوی دکترای زراعت. عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد خرم آباد و مدعو دا

سیدعطااله سیادت

عضو هیئت علمی دانشگاه رامین اهواز

نوروف م.س

چکیده

به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و فاصله ردیف بر عملکرد، اجزای عملکرد و صفات وابسته به آن آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 89-88 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی منطقه سراب چنگایی در استان خرم آباد، ایران اجرا شد. چهار تاریخ کاشت ( 1 آذرماه، 15 آذر ماه، 30 آذر ماه و 15 دی ماه ) به عنوان عامل اصلی و چهار فاصله ردیف 15 ، 30 ، 45 و 60 سانتیمتر) به عنوان عامل فرعی انتخاب شدند. نتایج حاصل آزمایش نشان داد که تاریخ کاشتهای مختلف تأثیر معنی داری بر عملکرد و اجرای عملکرد داشت. بیشترین عملکرد دانه ( 1225 کیلوگرم در هکتار)، تعدا طبق در بوته 12/7 طبق تعداد دانه در طبق عدد 29/3 وزن هزاردانه و عملکرد بیولوژیک ( 3585 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت دوم ( 15 آذرماه) حاصل شد. عملکرد دانه و اجزای عملکرد دانه نیز تحت تاثیر فاصله ردیف معنی دار شدند . فاصله ردیف 30 سانتیمتری در مقایسه با سایر فاصله ردیفها بیشترین عملکرد دانه 1214 کیلوگرم در هکتار)، تعداد طبق در بوته 12/8طبق)، تعداد دانه در طبق 24/3 دانه) و عملکرد بیولوژیک( 3562 کیلوگرم در هکتار) را دارا بود.نتایج حاصل از اثر برهمکنش تاریخ کاشت× فاصله ردیف نشان داد که به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد دانه در تاریخ کاشت 15 آذرماه با فاصله ردیف 30 سانتی متر با میانگین 1414 کیلوگرم در هکتار و تاریخ کاشت 15 دی ماه با فاصله ردیف 60 سانتیمتر با میانگین 790 کیلوگرم در هکتار اختصاص داشت . در مجموع با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش تاریخ کاشت 15 آذر ماه و فاصله ردیف 30 سانتیمتر در این بررسی قابل توصیه میباشد.

کلیدواژه ها

تاریخ کاشت، شرایط دیم، عملکرد دانه و فاصله ردیف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.