بررسی الگوی مقاومت و جذب فلزات سنگین نیکل و وانادیوم در باکتری های جداسازی شدده از سواحل جزیره خارک به منظور پاکسازی زیستی فلزات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-5-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد صفرقلی تبار مرزونی

دانشگاه پیام نور واحد هادی شهر, گروه کشاورزی و منابع طبیعی, ایران,

مژگان امتیازجو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال, دانشکده علوم و فنون دریایی, ایران,

مریم تاج آبادی ابراهیمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی, دانشکده علوم پایه, ایران,

محمدحسین گرجیان عربی

دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان, دانشکده شیلات و محیطزیست, ایران,

فلور مظهر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال, دانشکده علوم پایه, ایران

چکیده

  امروزه پاک سازی زیستی آلاینده های محیطی، بر پایه به کارگیری میکروارگانیسم ها کاربرد وسیعی پیدا کرده است. با توجه به تنوع متابولیکی میکروارگانیسم ها و توان استفاده آن ها از آلاینده های محیطی به عنوان منبع غذایی و توانایی تبدیل آن ها به فرمی با پایداری بیش تر و سمیت کم تر، با یک انتخاب مناسب می توان از آن ها در تجزیه، جذب و حذف آلاینده های مختلف سود برد. به منظور جداسازی باکتری های دریازی کاهش دهنده فلزات سنگین نیکل و وانادیوم، نمونه های آب و رسوب از هفت ایستگاه در منطقه بین جزرو مدی سواحل جزیره خارک تعیین و برداشت شد. نمونه های جمع آوری شده در محیط کشت های مایع نوترینت آگار نمک دار و محیط کشت آب دریای غنی شده کشت داده شدند. برای سنجش مقاومت و جذب باکتریایی نسبت فلزات سنگین نیکل و وانادیوم به دو روش کیفی و کمی به همراه تلقیح در محیط مایع bhi broth، سنجش شد. میزان رشد سویه ها در غلظت ppm۳۰۰ در حضور نیکل و ppm ۲۵۰در حضور وانادیوم توسط دستگاه اسپکتوفتومتر uv و میزان سنجش جذب فلزات نیکل و وانادیوم توسط سویه ها با دستگاه جذب اتمی سنجش شد. در مرحله بعد با استفاده از تست بیوشیمیایی دو سویه مقاوم bacillus sp. pgs۴ وbacillus sp. pgs۱۰ شناسایی شدند. میزان جذب ppm۳۰۰ از نیکل برای سویه های bacillus sp. pgs۴ وbacillus sp. pgs۱۰ به ترتیب ۸۰/۶۱ % و ۷۷/۹۹% و میزان جذب ppm ۲۵۰ از وانادیوم برای سویه های فوق به ترتیب ۷۰/۸۰% و ۶۷/۵۸% بوده است.

کلیدواژه ها

پاکسازی زیستی, فلزات سنگین, نیکل, وانادیوم, خارک, خلیج فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.