بررسی امکان تولید پلت های غذایی برای ماهی کپورمعمولی پرورشی (Cyprinus carpio) در مرحله پرواری با تاکید بر جذابیت و استحکام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رمضانی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری، صندوق پستی:۹۶۱

حسن فضلی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری، صندوق پستی:۹۶۱

محمود حافظیه

موسسه تحقیقات شیلات ایران˛ تهران، صندوق پستی:۶۱۱۶- ۱۴۱۵۵

چکیده

            بررسی امکان تولید پلت های غذایی برای ماهی کپور معمولی پرورشی در مرحله پرواری با تاکید بر جذابیت (خوش خوراکی) و استحکام (زمان ماند گاری پلت) در دو مرحله در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در سال های ۹۰ و ۹۱ انجام شد. در مرحله اول مواد اولیه مورد نیاز تهیه و پلت غذایی با پروتئین ۳۱% ( با دو سطح انرژی ۳۱۵۰ و ۳۲۴۰ کالری بر گرم) تولید شد. در مرحله دوم ۹ عدد تانک فایبر گلاس به ابعاد ۴×۴ انتخاب و ۳۱۶ عدد بچه ماهی با میانگین وزنی ۲۷/۹ گرم انتخاب و در سه تیمار با سه تکرار تقسیم گردید و به مدت ۸ هفته تحت تغذیه با سه جیره غذایی (پلت رایج در بازار با پرو تئین ۲۵% و دو پلت ساخته شده در طرح) قرار گرفتند. بررسی ها نشان داد که ضریب تبدیل غذایی در غذای با پروتئین ۳۱% و انرژی ۳۲۴۰ کالری بر گرم برابر با ۲/۲ و برای پلت با پروتئین ۳۱% و انرژی ۳۱۵۰ کالری بر گرم ( انرژی کم تر) برابر با ۳ و برای پلت رایج در بازار برابر با ۱/۹ بوده است. بین میانگین های وزن نهایی سه تیمار، اختلاف معنی دار بود (۰/۰۵> p) و بیش ترین وزن به دست آمده در تیمار اول (پلت ساخته شده با پروتئین ۳۱% و انرژی ۳۲۴۰ کالری برگرم) به دست آمده و با دو تیمار دیگر، اختلاف معنی دار داشت (۰.۰۵> p). هم چنین میانگین مدت ماند گاری پلت رایج در بازار در آب برابر با ۳ دقیقه و میانگین مدت ماندگاری پلت تولیدی در این طرح در آب برابر با ۱۲ دقیقه بود و از نظر آماری بین آن ها اختلاف معنی دار شدیدی وجود داشت (P< ۰/۰۰۱). با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که پلت های ساخته شده به دلیل مدت ماندگاری بالا نسبت به پلت رایج در بازار ارجحت دارند. 

کلیدواژه ها

پلت, ماهی کپور معمولی, ضریب تبدیل غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.